Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Ion Lungu: Până pe 16 aprilie sperăm să avem un operator temporar la salubritate menajeră

ion lunguPrimarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că adminsitrația locală va face o selecție de oferte pe cale prealabilă fără un anunț de participare, pentru gestionarea temporară a salubrității menajere. Aceasta s-ar impune având în vedere faptul că pe 18 aprilie expiră contractul cu cei de la firma Rosa iar licitația a fost întârziată.

like-facebookDin cauză că au fost foarte multe discuții pe tema colectării deșeurilor menajere,licitația este întârziată. Este vorba despre acele platforme subterane de colectare, pentru care s-a pornit, inițial cu un număr de 60, iar în urma discuțiilor avute cu Asociațiile de proprietari și cu oamenii de specialitate, s-a mărit la 80 pentru ca în final să ajungem la 145. Acest lucru a dus la întârzierea documentației, având în vedere faptul că nu sunt puse numai pe hârtie, au fost și înregistrate cadastral, ca atare nu vom reuși să terminăm licitația până pe 18 aprilie. În aceste condiții, în conformitate cu Ordonanța 34 care susține negocierea fără un anunț prealabil, avem această posibilitate să invităm la negociere cât mai multe firme, adică un număr de operatori care să asigure o concurență reală”, a spus Lungu.

Edilul Sucevei susține că singura soluție legală este negocierea temporară a unui contract temporar pentru asigurarea salubrizării menajere.

„În urma discuțiilor de ieri, cu consilierii locali, am decis ca să invităm la această negociere directă, toate societățile care au participat la licitația pentru salubritate stradală și chiar altele care să fie, după cum spune legea, o concurență reală. Sigur că, în anumite condiții normale, este posibil să fie vorba de vreo trei sau patru luni de activitate temporară. Dacă ne uităm la istoria care a trecut cu salubrizarea stradală care s-a încurcat doi ani de zile, când licitația a început în termen dar s-a blocat pe parcurs pentru care s-a dat mandat pentru operatorul care făcea această activitate. De acestă dată, însă nu este vorba despre așa ceva, iar singura soluție legală este negocierea temporară a unui contract temporar pentru asigurarea salubrizării menajere în municipiul Suceava pentru că prelungirea contractului cu Rosal nu are bază legală. Legea spune foarte clar: nu se poate prelungi contractul peste termen, aici se face această negociere la care se invită operatorii economici care să asigure o concurență reală. Până pe 16 aprilie sperăm să avem un operator temporar la salubritate menajeră”, a spus Lungu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*