Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

FOTO! Renumitul profesor Mircea Ott, condus pe ultimul drum de peste 200 de persoane

profesor mortPeste 200 de persoane au fost, marţi, alături de familia îndoliată pentru a-l conduce pe ultimul drum pe renumitul profesor de matematică Mircea Ott.  Slujba de înmormântare a fost oficiată de doi preoți, Manalian Azat de la Biserica Armenească și  Gheorghe Hostiuc de la Biserica Sf.  Gheorghe din municipiul Suceava.

Între cei prezenți s-au numărat președintele  CJ Iași, Cristian Adomniței, directorul Colegiului Național „Ștefan cel Mare” din Suceava, Dan Popescu, cadre didactice actuale  și foste care l-au cunoscut pe Mircea Ott, dar și foști elevi ai acestuia.

Cuvintele sunt puține față de ceea ce a lăsat în urmă ilustrul cadru didactic. Cei care l-au cunoscut i-au apreciat valoarea sa și i-au apreciat calitățile sale nu numai ca profesor, ci și ca om. Nu va putea fi înlocuit niciodată cu altcineva. Mormântul a fost îmbrăcat în coroane de flori. „Nu te vom uita nicioadată!” au fost cuvintele celor care i-au fost mereu aproape.

Președintele Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței  i-a fost elev la liceu și a ținut să aducă un ultim omagiu familiei îndoliate și să fie prezent la înmormântarea distinsului cadru didactic.

Un alt prieten este Mircea Bilius, care a fost și coleg cu regretatul Mircea Ott.

„Îmi este foarte greu să mă exprim în cuvinte, să vorbesc despre cel care a fost și va rămâne în memoria noastră. A fost un om deosebit, cu un spirit extraordinar de senin, cu elmă înțelegeam extrordinar. Am fost colegi, dar am rămas și prieteni. A fost extrem de inteligent. Ne întâlneam la ziua unui prieten și el îmi ținea totdeauna un loc lângă el. Fiecare am avut o pasiunea, eu cu porumbeii, iar el cu albinele. M-a surprins să aflu această veste tragică”, ne-a spus Mircea Bilius.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*