Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

Poliţist de frontieră reţinut pentru că a găzduit un contrabandist

politist de frontieraUn poliţist de frontieră de la Izvoarele Sucevei a fost reţinut, luni, pentru 24 de ore, pentru că ar fi găzduit un contrabandist căutat de autorităţi. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică au dispus reţinerea agentului Doru Alexander, din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Izvoarele Sucevei. Acesta ar fi săvârşit infracţiunile de favorizare a făptuitorului, participaţie improprie la abuz în serviciu şi luare de mită.

Potrivit procurorilor, acesta a ajutat o persoană urmărită să se sustragă de la punerea în executare a măsurii privative de libertate, cunoscând că pe numele acesteia a fost emis un mandat de arestare preventivă.

like-facebookPe numele persoanei urmărite, Judecătoria Darabani a emis, în lipsă, un mandat de arestare preventivă în data de 13 ianuarie 2015 pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Procurorii susţin că Doru Alexander l-a determinat cu intenţie pe un alt agent de poliţie să-şi îndeplinească în mod defectuos şi fără vinovăţie, atribuţiile de serviciu, respectiv să interogheze bazele de date specifice, fără a-i aduce la cunoştinţă acestuia motivul solicitării şi luând astfel cunoştinţă în mod nemijlocit de menţiunile existente pe numele persoanei urmărite.

Agentul a folosit aceste date, care nu sunt destinate publicităţii, cauzând o vătămare a intereselor legitime ale unei persoane juridice, în sensul că a îngreunat activitatea organelor de urmărire însărcinate cu punerea în executare a mandatului de arestare preventivă, respectiv localizarea şi prinderea persoanei dată în urmărire naţională.
Poliţistul va fi prezentat, miercuri, în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*