Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

ANI a sesizat Parchetul în privinţa primarului din Vicovu de Jos. Vezi ce a făcut!

mutescuÎncă un primar executat de Agenția Națională de Integritate. ANI  a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către Constantin Mutescu.  Primarul  comunei Vicovu de Jos a intrat în vizorul ANI întrucât, în perioada exercitării mandatului, a încheiat, în calitate de reprezentant al primăriei, un număr de 12 contracte în valoare totală de 20.749.718,03 Lei -aprox. 4.683.274,95 euro cu S.C. VICOV CONSTRUCT S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia a deținut atât calitatea de asociat, cât și funcția de administrator până la data de 24 iunie 2008).

like-facebookAstfel, Constantin Mutescu a încălcat dispozițiile art. 301 din Codul Penal al României, conform cărora „fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial […] pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.
Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Constantin Mutescu a infracțiunii de conflict de interese.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*