Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Rădăuţi. Poliţia a început o anchetă

spitalul radautiO  familie din Rădăuți acuză medicii de la Spitalul municipal de malpraxis.  Adela Nechiforel, soția decedatului, susține că  după internare cadrele medicale nu i-au făcut un test bolnavului să vadă dacă este alergic la antibiotice. Și rapoartele medicilor legiști arată că bărbatul a avut o reacție alergică la antibiotice. Atât Poliția, cât și conducerea Spitalului  încearcă să afle ce s-a întâmplat.Familia  va face plângere și la Colegiul Medicilor .
Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, a ajuns prima dată la Spitalul muncipal Rădăuți  pe 8 martie cu simptome de răceală și cu tuse.
like-facebookDupă un control la Secția de Pneumologie a fost chemat a doua zi pentru investigații amănunțite și că o i se administreze medicamente. Odată ajuns  pe patul de spital la spital, bărbatul a început tratamentul cu antibiotic iar după câteva ore pacientul a început să se simte rău
„Mi-a spus să nu ma sperii că nu este nimic grav, este o raceală. M-a întrebat dacă este alergic la vreun antibiotic, am spus că nu știu, atunci mi-au zis că nu o să-i facă în ven,ă ci intramuscular. Eu nu știam că trebuie testat. După opt ore i-a fost administrată și a doua fiolă de antibiotic, de această dată în intravenos”,  spune Adela Nechiforel.
Dat fiind faptul că bărbatul se simțea rău, medicul de gardă a decis să-l transfere la Spitalul Județean Suceava și a chemat ambulanța. Familia spune  însă că ambulanța nu avea medic, iar aparatul de monitorizare  era defect, asta a dus la o întârziere de trei ore până când bolnavul a plecat către celălalt spital.
„Nu mergea aparatul care să-i vadă bătăile inimii, pulsul, să vadă tot vedem că asistenta îl scutură,  că dă în el cu mâna și fără să funcționeze”, mai spune femeia.
Medicii au chemat de la Rădăuți o ambulanță de la Suceava, iar la jumătatea drumului bărbatul intrase deja  în stop cardio respirator.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu,  a declarat că a fost declanșată o anchetă în care se va elucida dacă este cineva vinovat de moartea pacinetului.
„Au fost  înaintate adrese de la poliție prin care s-au solicitat documente medicale de la spital precum și  de la serviciul de medicină legală. Vom declanșa o anchetă”, a spus Epureanu.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*