Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Au fost reluate lucrările la Aeroport. Vezi în ce stadiu sunt!

aeroport suceavaLucrările la Aeroportul Suceava au fost reluate odată cu încălzirea vremii. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Cătălin Nechifor, mai sunt de făcut, printre altele, lucrări de betonare şi asfaltare pe suprafaţa de mişcare, pe partea de parcare şi în acele zone de acces care fac legătura avionului între pistă şi platforma de îmbarcare- debarcare.

like-facebookLucrările au început din nou în acest an, pentru că iarna cam trece şi începe perioada în care se poate lucra şi afară. La aeroport se lucrează şi pe partea de aerogară, unde, din toamna anului trecut, am început un proiect important. Este, de fapt, închiderea proiectului de modernizare, care a cuprins trei etape. Am reînceput lucrarea, acolo, la partea de sticlă, la partea exterioară şi la partea peisagistică, să spun aşa. În acelaşi timp, suntem din nou pregătiţi pentru a începe lucrările la partea de asfalt. Chiar s-au făcut şi probele săptămâna aceasta. Acum, vremea s-a stricat un pic. Dar, tendinţa este de încălzire şi, în condiţiile în care vor fi 5 grade C dimineaţa, se poate lucra la asfalt. Practic, anul trecut, noi am închis cam două treimi din pistă – e vorba de cei 2.460 de metri lungime, cu două straturi de asfalt. Peste acestea, se vor mai turna încă patru straturi”, a declarat, pentru Viva Fm, Cătălin Nechifor.

Şeful judeţului susţine că pe 24 martie, în dotarea aeroportului va intra şi o maşină specială pentru stingerea incendiilor, iar în scurt timp, va fi declanşată procedura de achiziţii pentru două echipamente de securitate aeroportuară.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*