Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Elevii unui liceu din judeţ, şantajaţi de cinci indivizi

santajMai mulţi elevi ai unei unităţi de învăţământ din municipiul Vatra Dornei au fost şantajaţi, în cursul acestei luni, de cinci indivizi. Aceştia au dat diverse sume de bani celor cinci tineri care îi ameninţau cu violenţa.

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei au reuşit să dea de urma celor cinci suspecţi, cu vârste între 17 și 20 de ani,  toți din municipiul Vatra Dornei, care au recunoscut faptul că, în perioada 10 – 16 martie, prin amenințarea cu acte de violență, au solicitat de la mai mulți tineri sume de bani cuprinse în 5 lei și 10 lei, iar elevii de la Grupul Şcolar „Vasile Deac” le-au remis sumele de bani solicitate.

like-facebookCei  3 suspecți majori, respectiv Bogdan Narcis, Zabar Caldararu şi Victor Pop, au fost reținuți, joi,  pentru 24 de ore, pentru comiterea infracțiunii de șantaj, după care au fost prezentați Judecătoriei Vatra Dornei, care a emis mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, pentru doi dintre aceștia, iar față de cel de 18 ani a dispus măsura controlului judiciar.

Față de unul dintre cei doi minori de 17 ani s-a dispus măsura arestului la domiciliu, iar față de celălalt urmează  să se pronunțe Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

Cei trei au fost încarcerați în arestul I.P.J. Suceava.

„La începutul lunii martie 2015, poliţiştii de prevenire din cadrul IPJ Suceava au iniţiat un nou Program de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor care se va desfăşura până la finele anului 2015. Pentru implementarea acestui program la nivelul unităţilor de învăţământ, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava, poliţiştii de proximitate şi cei de ordine publică au desfăşurat peste 300 de acţiuni în şcoli pentru identificarea unor probleme cu care se confruntă elevii dar şi a unor riscuri şi vulnerabilităţi”, susţin reprezentanţii Poliţiei sucevene.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*