Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Colegiul Militar Ștefan cel Mare scoate la concurs 232  locuri 

campulungColegiul Militar Ștefan cel Mare, singura unitate liceală de învăţământ cu profil militar din zona Moldovei,  din Câmpulung Moldovenesc,  scoate pentru anul școlar 2015/2016  la concurs 120 locuri pentru ciclul inferior -clasa a IX, din care 20 pentru candidați femei. Pentru ciclul superior, clasa a XI, instituția de învățământ scoate la concurs 112 locuri.
like-facebook
Pentru anul școlar următor, admiterea la licee militare ca și la școlile militare de maiștri militari și subofițeri se face în baza Metodologiei -cadru privind organizarea și desfășurarea în învățământul militar preuniversitar elaborată, anul trecut, de Direcția Management și Resurse Umane.
Nu trebuie omis că uniforma de licean militar se dovedește dela an la an extrem de râvnită nu numai de tinerii aspiranți la cariera în armată, ci și de domnișoare. Și dacă băieții nu par a fi impresionați prea mult de militărie, mult mai interesate sunt reprezentantele sexului frumos. În 2013, la admiterea  de la colegiul respectiv, cu specializarea matematică-informatică, concurența pentru un loc a fost de 6,3 la fete şi 2,68 la băieţi.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*