Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

37 de suceveni au refuzat cardul de sănătate din motive religioase

card-de-sanatateUn număr de 37 de suceveni au refuzat cardul naţional de sănătate. Purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate  (CAS) Suceava, Anda Sălăgean, în judeţul Suceava, până în prezent, 36.991 de carduri naţionale de sănătate au fost activate. Cei care au refuzat cardul îl pot lua de la sediul CAS Suceava.

like-facebookSucevenii care nu au vrut cardurile pot dovedi că sunt asiguraţi cu ajutorul unei adeverinţe de asigurat care este valabilă pe trei luni. Cardul de sănătate va intra în vigoare de la data de 1 mai, prin intermediul lui urmând a fi decontate servicile medicale și farmaceutice. Toate spitalele au achiziționat cititoare de carduri, pentru a putea opera în bazele de date.

Facem un apel către asiguraţii care au primit cardul, să-l activeze şi să-l utilizeze atunci când beneficiază de un serviciu medical, chiar dacă, până la 1 mai, nu este obligatoriu. Cardul nu trebuie niciodată să rămână la furnizor. De fiecare dată, asigurat va valida serviciul şi îşi va lua cardul înapoi. La această dată, la nivelul judeţului Suceava au fost activate 36.991 de carduri naţionale de  asigurări de sănătate”, a spus, în cadrul unei conferinţe de presă, Sălăgean.
18.300 de suceveni sunt așteptați la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru a intra în posesia cardurilor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*