Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Taximetrişti din judeţ amendaţi de comisarii de la Protecţia Consumatorilor. Vezi pentru ce!

taxiMai mulţi taximetrişti din judeţ au fost amendaţi de comisarii de la Comisariatul Judeţean Pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava în urma unor controale efectuate de aceştia împreună cu poliţiştii rutieri, în primele două luni ale acestui an la transportul în regim de taxi. Potrivit şefului CJPC, Vasile Latiş, au fost efectuate 58 de controale atât în municipiul Suceava, cât şi în Rădăuţi, Fălticeni, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc. Au fost date 21 de amenzi, în valoare de 16.150 de lei.

Cea mai gravă deficienţă constatată a fost lipsa atestatului, în 5 cazuri, restul fiind deficienţe minore, ca fumatul în maşină sau lipsa ecusonului. Taximetriştii sunt obligaţi să aibă, în primul rând, atestat, în al doilea rând, să aibă aparatul în funcţiune, pentru a emite bon fiscal. De asemenea, trebuie să aibă asigurare pentru persoane şi pentru bagaje. Lampa de deasupra maşinii este obligatorie, la fel şi ecusonul”, a spus Latiş.

Potrivit acestuia, taximetriştii nu trebuie să fumeze în maşină, cu clientul,  şi trebuie să aibă tarifele pe km afişate, cu orar, în cazul în care au tarife de noapte şi de zi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*