Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Sucevenii riscă să rămână fără apă caldă de Paşte

fara apaPrimarul municipiului reședință de județ, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că  sucevenii racordați la sistemul  sistemului public de termoficare riscă să rămână  din nou fără fără apă caldă, de această dată de sfintele sărbători ale Paştelui.
El a avertizat că acest lucru se va întâmpla dacă nu  se îmbunătăţeşte ritmul încasării plăţii facturilor de la populație și firme. Potrivit ultimelor date, restanţele sunt de  2,19 de milioane de lei, iar neplata face ca datoriile să continue să se acumuleze. Trebuie amintit că  la sediul Primărei Suceava a avut loc, marţi,  o întâlnire între conducerea Termica, Bionergy, asociațiile de proprietari  și primarul Ion Lungu, unde discuțiile nu au fost tocmai de bun augur  pentru o tabără.
„Nici nu se poate pune problema recuperării datoriilor din urmă, aceasta în condiţiile în care factura nu a fost deosebit de mare, fiind şi mai cald afară. Chiar dacă grosul iernii a trecut, rămâne problema asigurării apei calde, cât şi a încălzirii în sezonul următor, a spus Lungu.
De cealaltă parte, administratorul societății de distribuție a agentului termic  „Termica”, Ovidiu Dumitrescu, s-a declarat nemulțumit de încasări mai ales că acestea scad de la o lună la alta iar din cele  100 de asociaţii de proprietari și locatari doar 32 sunt cu plata la zi.
Trebuie să înţelegem că este necesară crearea unei noi mentalităţi faţă de plata acestor utilităţi.  Oricine va presta această activitatea, atât timp cât nu se încasează şi un se plăteşte un preţ corect, nu se poate funcţiona”, a spus Ovidiu Dumitrescu.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*