Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Cerşetoria, un fenomen greu de stârpit la Suceava

cersetoriCerșetoria este un fenomen greu de controlat în județul Suceava. Nu există zi în care sucevenii să nu fie întâmpinați și agasați de persoane care cerșesc pe străzile Sucevei, în special în zona centrală și în fața bisericilor.  Jandarmii suceveni iau  măsuri de combatere  a cerșetoriei.
Marţi, jandarmii care își desfășurau activitatea în zona centrală a municipiului reședință de județ au depistat mai multe persoane care cerșeau bani de la trecători.
like-facebookPersoanele depistate apelând la mila publicului sunt sancţionate potrivit Legii nr. 61 din 1991. Este vorba despre  pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Şi Primăria Suceava intenţionează să ia măsuri pentru stârpirea acestui fenoment al cerşetoriei.
Sunt şi eu un om evlavios, mai dau câte un ban la o bătrânică, la o mamă cu copil în braţe, dar ce se întâmplă acum nu este în regulă. Vorbim de reţele de cerşetorie şi cu asta nu sunt de acord. Sunt figuri noi, îi văd la lucru, ca să spun aşa…Poliţia Locală a descoperit 12 persoane care nu sunt din Suceava şi care practică cerşetoria,  şase dintre ele au fost amendate cu câte 100 de lei, nu ştiu când şi cum o să încasăm bani”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Ion Lungu.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*