Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Primăria Suceava scoate la licitație serviciul de furnizare a energiei termice

primaria suceavaPrimăria municipiului Suceava anunță organizarea unei licitații pentru stabilirea unui operator care să asigure serviciile de furnizarea a energiei termice către populație.

Operatorul, cu care Primăria Suceava vrea să încheie un contract de delegare de gestiune privind serviciul public de transport, distribuție si furnizare a energiei termice produse în sistem centralizat în municipiul Suceava, ar urma să preia energia termică, adică apa caldă și căldura, de la producător și să o vândă populației.

like-facebookNoul operator ar urma să gestioneze sistemul de termoficare pe o perioadă de 20 de ani.

Delegarea gestiunii are loc în condițiile în care actuala Termica SA se află în insolvență și poate intra în orice moment în faliment.

Licitația va avea loc pe 16 aprilie 2015.

În anul 2002, Termica SA a preluat (de la SE Suceava) contractul de concesiune asupra reţelei termice a Municipiului Suceava, inclusiv sistemul de distribuţie.

Începând cu anul 2013, luna octombrie, activitatea de producere şi livrare a energiei electrice şi termice a fost preluată de producătorul privat Bioenergy.

În prezent, activitatea Termica SA este reprezentată de transportul şi distribuţia energiei termice sub formă de apă fierbinte (inclusiv pomparea apei fierbinţi în reţeaua termică primară) necesară încălzirii locuinţelor şi preparării apei calde de consum pentru întreg municipiul Suceava.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*