Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

Complicele fraților Turu vrea în arest la domiciliu. Magistraţii îl ţin la „răcoare”

arestati2Tribunalul Suceava a respins, luni, ca nefondată, cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu formulată de Dura Eduard-Sebastian, aflat în prezent în Arestul I.P.J. Suceava. El este  cercetat pentru comiterea tentativei la infracţiunea de omor calificat. „Instanța obligă inculpatul să plătească statului suma de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare, cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare pentru procuror şi inculpat”.
like-facebookEduard Sebastian Dura, de 19 ani, din Suceava, a fost arestat preventiv ma mijlocul lunii ianuarie pentru tentativă de omor. El este acuzat că a participat împreună cu fraţii Turu şi Răzvan Neacşu la tentativa de omor comisă asupra taximetristului Marius Cozmiuc. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au cerut arestarea preventivă pentru 16 zile a incupatului Eduard Sebastian Dura, de 19 ani, din Suceava, cercetat pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor calificat. Judecătorii suceveni au admis cererea procurorilor, astfel că Dura a fost băgat în Arestul IPJ Suceava. Ulterior, măsura arestării preventive a fost prelungită iar aghiotantul fraților Turu prin avocat formulează cereri la instanță pentru  a pleca acasă.
Anchetatorii au stabilit faptul că în data de 19 septembrie 2014, la ora 22.05, agenţii Poliţiei municipiului Suceava au fost anunţaţi telefonic despre faptul că pe strada Ciprian Porumbescu din municipiul Suceava, în apropierea Casei de Cultură, patru indivizi l-au atacat pe taximetristul Marius Cozmiuc pe care l-au lovit cu bâte, răngi şi un topor. Din probele administrate pe parcursul urmăririi penale a rezultat că în seara zilei de 19 septembrie 2014, în jurul orei 22.02, victima era în staţia de taximetre din apropierea Casei de Cultură a municipiului Suceava. La un moment dat în locul respectiv a oprit un autoturism de teren, vehicul aflat în posesia lui Decebal Biriş de mai multă vreme, din care au coborât patru bărbaţi.
După o scurtă discuţie cu taximetristul Marius Cozmiuc, aceştia au luată din maşină bâte, răngi şi un topor cu intenţia vădită de a-l agresa pe acesta. Cozmiuc a fugit din zona staţiei de taximetre până în apropierea sălii de sport din apropiere unde, a fost ajunsă de agresori şi lovită peste tot corpul cu armele cu care s-au înarmat cei patru indivizi. După puţin timp cei patru agresori au părăsit zona accidentului cu acelaşi autoturism – analiza imaginilor camerei de supraveghere interioară de la un magazin de bijuterii din apropiere a evidenţiat faptul că la ora 22.03:56, maşina de teren a părăsit zona staţiei de taximetre. Mobilul acestei agresiuni, aşa cum a reieşit din probele administrate până în acest moment, l-ar constitui faptul că Marius Cozmiuc a transportat cu taxiul său mai multe persoane spre cartierul Burdujeni în jurul datei de 11 septembrie 2014, pentru a agresa persoane din anturajul altor inculpaţi, Decebal Biriş şi Petru – Traian Balan, ca o răzbunare pentru altercaţii anterioare. Atunci, conform procurorilor suceveni spre cartierul Burdujeni s-au deplasat mai multe autoturisme, în care se aflau circa 50 de persoane. Agresiunea nu a avut loc însă inculpaţii au aflat despre acest lucru, au dat de urma indicativului taximetrului condus de Marius Cozmiuc şi au pornit în căutarea acestuia, urmând ca ulterior să-i identifice şi pe ceilalţi participanţi pentru a se răzbuna pe ei. Taximetristul a confirmat deplasarea acestui grup la data de 11 septembrie 2014, în declaraţiile date în cadrul anchetei penale.Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava datată pe 22 septembrie 2014 s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de M.L., Răzvan – Romulus – Stefan Neacşu, F.M. şi Eduard – Sebastian Dura, aceştia dobândind calitatea de suspect. Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, datată 1 octombrie 2014, s-a dispus extinderea urmăririi penale faţă de numiţii Decebal Biriş, Petru – Traian Balan, A.B.A., aceştia dobândind calitatea de suspect. Prin ordonanţa din 2 octombrie 2014 s-a pus în mişcare acţiunea penală împotriva numiţilor Decebal Biriş, Petru – Traian Balan şi Răzvan – Romulus – Stefan Neacşu pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, aceştia dobândind calitatea de inculpat. În data de 3 octombrie 2014, aceştia au fost arestaţi preventiv.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*