Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Lemn de aproape 15.000 de lei confiscat de la un bărbat din Frasin

lemn2Un echipaj din cadrul Postului de poliţie Vatra Moldoviţei, în timp ce se afla, vineri, în serviciul de patrulare  pe DJ 176  din localitate, a oprit pentru control, autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat de 30 ani din oraşul Frasin, care transporta material lemnos.

În urma verificării documentelor, polițiștii au stabilit faptul că, avizele de însoţire a materialului lemnos, prezentau neconcordanțe cu realitatea, în sensul că, numărul de piese de material lemnos încărcate în autocamion, nu corespundea cu numărul de piese înscris în cele două avize primare de însoţire.Materialul lemnos a fost inventariat la depozitul Ocolului Silvic, unde a  rezultat o cantitate totală de 43,31 m.c. esenţă rășinoase, molid, în valoare de aproximativ 15.000 lei, cantitate de lemn ce nu corespundea cu totalul înscris în avize, iar numărul de bucăți de lemn era mai mare decât cel din acte.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă conform Legii nr.171/2010 privind regimul silvic, iar materialul lemnos în volum de 43,31 m.c. a fost confiscat, fiind predat în custodie unui depozit silvic din comuna Frumosu”, potrivit unui comunicat al IPJ Suceava.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. Ionut says:

    Abuz. Din moment ce lemnul era însoțit de aviz nu aveau nici un drept sa-l confiște. Baza legala era o amenda pentru necompletare corespunzătoare aviz. Păgubitul sa acționeze in instanță si are câștig de cauza garantat.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*