Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Fosta şefă a Finanţelor Publice Rădăuţi şi-a făcut păstrăvărie de zeci de mii de euro. Vezi prin ce metode!

pastravarie juravleFosta șefă a Administrației Finanțelor Publice Rădăuți, Reveca Juravle Nistor, în prezent consilier principal și șefă la Compartimentul  TVA și-a făcut păstrăvărie de zeci de mii de euro.
like-facebookNeregulile în documentație sunt, însă, pe bandă rulantă începând  cu  avizul dat de  Direcția Apelor  Bacău până la obținerea scoaterii de sub circuitul agricol  a terenului. Ilegalitățile au început să iasă la iveală în iulie 2013 când  doamna  Juravle a dorit să acceseze fonduri europene pentru amenajarea păstrăvăriei și  unei  pensiuni turistice  de patru stele. Întrucât salariul doamnei Juravle nu poare justifica investiția  la standarde europene  de la păstrăvărie, fosta șefă vrea să acopere  banii negri  cheltuiți tot din fonduri le statului, dar de această dată bani alocați special de Uniunea Europeană ca  fonduri nerambursabile.
pastravarie juravle2Dat fiind faptul că terenul pe care l-a aschiziționat de la Schipor Gheorghe și Schipor Marcela era pe  raza orașului Vicov de Sus, având destinația teren fâneț,  și nu puteau fi accesate fonduri europene, Jurvale a mutat limita de proprietate la comuna Putna.
Suprafaţa de 5.000 mp este situată la hotarul  dintre   Vicov de Sus și Putna. Prețul vânzării, în acte, potrivit unui contract de vânzare cumpărare, este mult sub prețul pieței, de doar 3300 lei întreaga suprafață. Deși terenul trebuia scos prima dată de sub circuitul agricol urmând ca mai apoi să întocmească documentația aferentă proiectului, suprafața respectivă figurează  este și în prezent  ca teren fâneț.
În urma unui studiu efectuat de SC Geodesign Survey SRL   Suceava, fosta șefă a ANAF  Rădăuți a primit un aviz de la Direcția Apelor Bacău pe care nu l-a respectat.  pastravarie juravle4
Ea a obținut o autorizație de la Direcția Apelor pentru executarea a  trei iazuri piscicole  în zonă, fiind executate în realitate un număr de  șase iazuri. Din cauza acestor nereguli grave,  oamenii din satul Bivolărie au rămas în vara anului 2013 și 2014 fără apă,  izvoarele din amonte  fiind captate ilegal la păstrăvăria doamnei Juravle Nistor Reveica.
Potrivit unui certificat de urbanism din data de 23.01.2013, eliberat de comuna Putna, terenurile dobândite de doamna Juravle au fost trecute pe  Putna pentru obținera de fonduri europene la bază existând o documentație făcută de SC Hidro-Ecos SRL Cândești, județul Botoșani  întocmită în iunie 2010 pentru proiectul „amenajare piscicolă și agrement”. Mai mult, terenul a fost și intabulat pe raza comunei Putna deoarece nu se puteau accesa fonduri europene în mediul urban.
Cine este doamna Jurvale Nistor Reveca?
Juravle Nistor Reveca pare a nu fi chiar curată în domeniul financiar. Încă din anul 2005, ea a fost anchetată de Comisia de Disciplină a Direcției Generale a Finanțelor Publice Suceava  pentru că a aprobat scoaterea de pe lista de datornici a unui număr de nouă firme în mod ilegal deși, Serviciul Juridic al Finanțelor Publice a dat aviz negativ.În 2012, Juravle, care locuiește într-o vilă din orașul Vicovu de  Sus a candidat  ca independent la funcția de primar.Ea este sora actualului subprefect  de Suceava, Atanasă Nistor, până mai ieri membru important în PSD Suceava

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*