Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Individ reţinut după ce a incendiat o şcoală

retinut de dnaPoliţiştii suceveni au prins individul care a incendiat, pe 2 martie, Şcoala Veche din comuna Berchişeşti. Şcoala era în curs de renovare și în interior erau depozitate mai multe materiale de construcții folosite pentru amenajarea unei grădinițe. În urma verificărilor s-a concluzionat faptul că incendiul ar fi fost pus cu intenție prin aprinderea unor materiale plastice. Cu ocazia cercetării la fața locului s-a constatat că ușile de acces în cele două corpuri au fost forțate, acestea fiind găsite deschise. Individul, Vasile Stelian Miriuţă, venise la furat de fapt, dar nu a găsit mare lucru şi s-a enervat şi a dat foc.

like-facebookÎn urma incendiului nu a rezultat victime omenești, iar valoarea bunurilor distruse a fost estimată la  aproximativ 3.000 lei.

„În urma activităţilor investigative desfăşurate de poliţişti şi a prelucrări urmelor ce au fost ridicate de la fața locului, s-a constatat că persoana bănuită de  incendiere este un bărbat de 22 ani, din comuna Berchișești. Cel în cauză a fost identificat și audiat cu privire la fapta comisă, recunoscând faptul că a incendiat Școala Veche din localitatea Berchișești. Față de bărbatul de 22 de ani s-a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, urmând să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Cel în cauză  a fost încarcerat în Arestul IPJ Suceava”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*