Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Judecătoria Suceava va avea sediu nou

bilant curtea de apel suceavaPreședintele Curții de Apel Suceava, Maria Andrieș, a declarat, joi, că  în municipiul reședință de județ va fi ridicat un nou sediu al Judecătoriei Suceava. Proiectul a fost propus  la sfârșitul anului 2014  de către instanța suceveană  și a primit  avizul Ministerului Justiției. Sediul ar putea fi funcțional abia din anul 2020.

like-facebook„Spațiul actual al instanței este insuficient.Unele capete de holuri au fost închise   transformate în birouri pentru judecători și personalului auxiliar. Am sesizat Ministerul Justiției că activitatea nu se poate desfășura în astfel de condiții, mai ales că din 2016 părțile se judecă în Camera de Consiliu și actul de justiție nu se poate desfășura decât în condiții de procedură.Ori este imposibil întrucât spațiul nu este suficient. Clădirea ar urma să se ridice în parcarea Palatului de Justiție care ar putea să includă și o parcare subterană. A fost formată deja o echipă de contact din care va face paret și un specialist în domeniul justiției. Sediul ar urma să asigure activitatea pentru 21 de judecători,36 de persoane care lucrează ca personal auxiliar  dar și săli de  judecată atât pentru partea penală cât și pentru cea civilă ,săli de judecată pentru Camera de Consiliu.Urmeaxă studii de fezabilitate.Termenul de finalizare  este 2020”, a spus Andrieș.

La rândul său, judecătorul Horațiu Dumbravă, membru CSM a amintit că o parte foarte mare din investiții la nivel național au fost prelaute de CNI pentru construirea sediilor de instanțe de judecată.  Domnia sa a amintit și faptul că la capitolul investiții a fost inclus și sediul Judecătoriei Rădăuți.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*