Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Vezi în cât timp este soluţionată o cauză penală la Curtea de Apel Suceava!

andriesPreședintele Curții de Apel Suceava, Maria Andrieș, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, referindu-se la calitatea actului de justiție, că judecătorii de la instanțele din circumscripția Curții de Apel Suceava au reușit să facă față acestor provocări.
„La Curtea de Apel Suceava ponderea atacabilității hotărârilor fiind de 9,43%, indicele de casare fiind de 2,70% în materile penală și de 2,48 % în celelalte materii. Un alt obiectiv major al instanțelor l-a constituit reducerea duratei de soluționare a cauzelor. La nivelul Curții de Apel Suceava, durata medie de soluționare a unei cauze de la înregistrarea ei pe rolul instanței până la închiderea dosarului este de 104 zile, din care 84 de zile reprezintă perioada până la pronunțarea hotărârii și 21 de zile perioada de redactare a hotărârii”,  a spus Andrieș.
like-facebookEa a subliniat că în 2015 instanțele vor trebui să facă față unor noi provocări, una dintre ele fiind atingerea performanței conform noilor indicatori de evaluare a activității cuprinși în Raportul Grupului de Lucru privind eficiența instanțelor, aprobat prin hotărârea Secției pentru judecători  nr.1305 din 9 decembrie 2014, potrivit cărora performanța acestora va fi încadrată în diferite grade de eficiență-ineficient, satisfăcător, eficient și foarte eficient. „Acești indicatori sunt rata de soluționare a dosarelor, stocul de dosare,ponderea dosarelor închise într-un an și redactările peste termenul legal. Raportând rezultatele obținute în acest an la acești noi indicatori de referință, reiese că instanța este una eficientă, înregistrând o rată de soluționare a cauzelor de 105,03 %, un procent de 2,65 % al stocului de dosare, o pondere a dosarelor închise de 07,77%  și un procent de doar 4,6% al redactărilor peste termenul legal”, a spus Andrieș.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*