Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Județul Suceava are trei localități „fantomă”. Vezi satele fără niciun locuitor!

hartaÎn județul Suceava, există localități care figurează doar pe hârtie şi nu au niciun locuitor. Potrivit informațiilor din cadrul Recensământul Populației și Locuințelor din anul 2011,  localităţile nu aveau nici un locuitor la data recensământului. Localitatea Groapa Vlădichii a fost identificată pe Planurile Directoare de Tragere (1916 – 1959). like-facebookPe imaginile satelitare recente, nu au mai putut fi identificate case sau trama stradală, iar perimetrul corespunde unui teren viran. În județul nostru, sunt trei localități în această situație.
 
Localitatea Groapa Vlădichii din Comuna Moara
 
Conform informațiilor din cadrul Recensământul Populației și Locuințelor din anul 2011 localitatea nu avea nici un locuitor la data rencensământului. Localitatea a fost identificată pe Planurile Directoare de Tragere (1916 – 1959). Pe imaginile satelitare recente, nu au mai putut fi identificate case sau trama stradală, iar perimetrul corespunde unui teren viran.
 
Localitatea Iesle din Comuna Mălini
 
Conform informațiilor din cadrul Recensământul Populației și Locuințelor din anul 2011 localitatea nu avea nici un locuitor la data rencensământului. Localitatea a fost identificată pe Planurile Directoare de Tragere (1916 – 1959). Pe imaginile satelitare recente au fost identificate 5 gospodării, dar acestea sunt părăsite.
 
Localitatea Arţari din Comuna Hânţeşti, judetul SV, cod siruta 146815
 
Conform informațiilor din cadrul Recensământul Populației și Locuințelor din anul 2011 localitatea avea14 locuitori la data rencensământului. Localitatea nu a putut fi identificată pe Planurile Directoare de Tragere(1916-1959) sau pe imaginile satelitare recente. Conform surselor cartografice prezente perimetrul localității delimitează un simplu teren viran. Un articol eliberat de Primăria Adâncata din Județul Suceava atestă faptul că unitatea administrativă ce conținea și satul Arțari a fost desființată în anul 1968 din rațiuni ce aparțin formelor de guvernământ ale vremii.
Numai că în localitatea  Arțari sunt patru case  în prezent iar o familie nu a fost strămutată de comuniști deși se urmărea  desființarea sătucului situat la 12 km de actual comună Hânțești, sat de care aparține Arțari.
 Aceste localități trebuiau  radiate din evidențe, lucru început prin Legea 2/1989 ce a fost însă rapid  abrogată imediat după Revoluția aceluiași an prin Decretul de Lege 38/1990 ce declară neconstituțional ștergerea unei localități din evidențele Statului.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*