Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Minerii de la Crucea au încetat protestul

mineriMinerii de la Exploatarea Mineră Crucea au încetat, miercuri, la ora 16.00 protestul și au ieșit la suprafață după ce luni s-au decis să se blocheze în subteran.
Cei aproape 400 de mineri au purtat discuții în mină și au decis să renunțe pentru moment la protestul în subteran urmând ca joi dimineață sa decidă dacă revin la muncă sau continuă acțiunea de protest. Marți și-au dat demisia atât directorul Companiei Naționalea Uraniului,  Ioan Moraru cât și directorul  Sucursalei CNU Suceava, Constantin Proboteanu.
like-facebookAcesta din urmă a anunțat că în grevă s-ar afla 250 de mineri, însă dacă se ia în calcul și minerii solidarizați al suprafață numărul lor depășește 400. Cert este că demisia celor doi directori pare a nu rezolva revedindicările minerilor.
Minerii cer să discute cu premierul Victor Ponta pentru ca cererile lor să fie soluționate.Ei au ajuns la capătul răbdării și spun că deși salariu pe hârtie la Compania Națională a Uraniului este de 3.000 de lei, în realitate iau între 1500-1800 lei. Cu toate că minerii sunt încadrați în grupa I de muncă, ei iau lefuri mult mai mici față de cei de la birouri.
Minerii cer respectarea protocolului semnat în luna ianuarie 2015 de ministrul Andrei  Gerea prin care se prevedea majorarea salariilor.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*