Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Un şef de post din judeţ le dă amenzi la indigo localnicilor. N-o să crezi pentru ce-i pune să plătească!

satUn număr de 15 localnici din satul Bahna Arini, comuna Preutești, trebuie să achite câte o amendă de 100 de lei, după ce au fost sancționați de agentul de poliție Ioan Tiperciuc, șeful Postului de Poliție, pentru că  și-ar fi  lăsat câinii dezlegați prin curte și pe străzile din localitate.
Procesele verbale încheiate de polițist par a fi copii la indigo dacă ținem cont de modul cum au fost completate, cu excepția numelui celui sancționat, care diferă.
like-facebookOamenii sunt nemulțumiți de amenzile primite, mai ales că patrupedele lor nu au umblat „aiurea” prin sat și nici nu au fost înregistrate reclamații.
Primarul comunei Preuteşti, Ioan Vasiliu, susține că a aflat de amenzile care au fost date sătenilor și a rămas surprins de decizia polițistului, mai ales că nu a auzit de reclamații legate de lăsarea în libertate a câinilor.
„Pe 2 martie am avut o adunare cu sătenii, inclusiv cu cei de la ajutorul social și cei cu venitul minim garantat. Am întrebat dacă sunt probleme în satul Bahna Arini cu câinii, însă oamenii au spus că nu este așa ceva. Chiar dacă ar fi fost semnalate probleme, trebuia să avem o discuție cu oamenii nu să fie fată amendă, mai ales că  majoritatea trăiesc din venitul minim garantat. Ori cei care au primit banii zilele trecute pentru lemne din 200 de lei, 100 trebuie să achite pentru amendă. Ca să conteste amenda le trebuie un avocat și bani ori acești săteni nu își permit multe”, spune primarul comunei.
Cătălin Badalache, din Bahna Arini, susține că polițistul a venit la începutul lunii februarie în sat. Și-a oprit mașina în drum și a chemat mai mulți localnici cu buletinul.
„Nu ne-a spus că ne dă amendă pentru câini, ci că ne dă o înștiințare să nu mai fie câini dezlegați. Eu am un câine mare, frumos, ciobănesc, dar este legat. Dacă îi dau drumul sfâșie jumătate din oamenii din sat. A luat domnul Tiperciuc buletinele și tot trimitea un om să cheme pe altul. Ne-a pus să semnăm și când am întrebat, stați eu pentru ce semnez, mi-a spus pe un ton zeflemist: -Bă, tu te pui cu șeful de post-. Nici nu știam că el de fapt își bate joc de noi. Când a mers soția să ia banii pentru căldură de la Primărie i s-a spus că din cei 200 de lei, 100 trebuie să îi oprească pentru amendă că avem câini dezlegați”, ne-a spus Badalache.
În aceeași situație se află și Sandu Costică.
„E ceva penibil, da să vă iau datele că nu vi întâmplă nimica și ne-am trezit că avem amenzi”,  spune cu năduf bărbatul .
Potrivit procesului verbal încheiat pentru săteni, în data de 2 februarie 2015, oamenii sunt amendați „pentru că au lăsat fără supraveghere în data amintită pe procesul verbal, cât și în alte zile și prezintă un pericol pentru lume și persoane care circulă pe stradă”.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*