Luni 13 Mai 2024, Actualizat acum 133 zile 12:00 am

Percheziţii la traficanţi de persoane! Le torturau şi le obligau să cerşească sau să se prostitueze

diicot-perchezitiiProcurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul împreună cu lucrători de poliţie din cadrul  B.C.C.O. Suceava, au efectuat, joi, două percheziţii domiciliare pe raza judeţului Cluj, în municipiul Gherla şi în Câmpulung Moldovenesc. Un tată şi fiii săi sunt cercetaţi pentru mai multe infracţiuni. Gheorghe Lazăr, în vârstă de 76 de ani, Pardalian Lazăr, de 20 de ani, Tudor Lazăr, de 42 de ani, Livica Motan, de 37 de ani, Gheorghe Lazăr (zis Norocel) de 31 de ani şi Florea Lazăr, de 22 de ani, sunt urmăriţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de : trafic de persoane, trafic de minori,  vătămare corporală, tentativă de omor calificat, lovire sau alte violențe si exploatarea cerșetoriei.

like-facebookPotrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2013-2015 , aceştia  au racolat un număr de 7 victime, dintre care 3 erau minore, profitând de starea vădită de vulnerabilitate in care acestea se aflau, victimele provenind din familii dezorganizate, cu o situaţie materiala deosebit de precara,  pe care le-au exploatat prin obligare la practicarea cerșetoriei în folosul lor, obligându-le să apeleze în mod repetat la mila publicului în diferite localități rurale sau urbane, în care săptămânal erau organizate târguri și piețe, atât raza județului Suceava dar și în alte judeţe din țară: Cluj, Neamț, Botoșani, Arad, Bihor, Iași, sumele câștigate fiind însușite în totalitate de către traficanți.

Victimele fiind supravegheate în permanenţă de către traficanţi, aceştia apelând și ei la mila publicului pentru a cere ajutor material, simulând diferite handicapuri fizice, deși erau  persoane apte de muncă, în acest mod traficanții supraveghindu-le pe victime și totodată creându-le convingerea că practicarea cerșetoriei reprezenta un mod de viață și o sursă sigură de venit.  Activitățile infracționale se desfășurau prin constrângere, respectiv prin amenințări cu acte de violență si chiar cu moartea, prin acte de violență de mare intensitate și înfometare.

Potrivit procurorilor DIICOT, Gheorghe Lazăr, în perioada cuprinsă între toamna anului 2011- începutul lunii septembrie 2013, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, a supus-o unui regim de înfometare și de însetare pe victima P. N. , adoptând un comportament violent față de aceasta , prin exercitarea de violențe de mare intensitate, legând-o de mâini și de picioare, lovind-o cu pumnii picioarele și cu diferite obiecte contondente, după ce mai întâi îi punea un căluș în gură, pentru ca vecinii să nu audă ţipetele victimei, dându-i de mâncare numai resturi adunate de prin gunoaie.

Ca urmare a regimului inuman și degradant la care a fost supusă, viața victimei a fost pusă în primejdie, numai prin intervenția promptă a unei alte persoane, reușindu-se întreruperea activității infracționale și împiedicarea producerii rezultatului socialmente periculos, respectiv decesul victimei.

Suportul tehnic şi informativ de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia Operaţiuni Speciale Suceava si Târgu Mureş”, se arată în comunicatul DIICOT.

 


Loading...

loading...

2 Comentarii

  1. iii says:

    Boschetari imputiti !!!

    Răspunde

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Percheziţii la traficanţi de persoane! Le torturau şi le obligau să cerşească sau să se prostitueze | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*