Sâmbătă 11 Mai 2024, Actualizat acum 131 zile 12:00 am

Problema copiilor de la Mironu, o necunoscută pentru reprezentanţii romilor din Prefectură

scoala mironu (12)Situația în care  300 de copii din Mironu, comuna Valea Moldovei, majoritatea de etnie romă,  învață într-o școală veche de peste 120 de ani, iar alte două corpuri aflate în investiție au fost abandonate pare a fi o necunoscută pentru Prefectura Suceava.  La nivelul Instituției Prefectului nici nu se știe că 225 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani stau acasă pentru că nu au unde merge la grădiniță.
Consilierul pe probleme de romi din Prefectura Suceava, Alina Stan,  susţine că nu are o situație asupra copiilor de etnie romă  din Mironu.
like-facebook„Nu știu câți copii sunt la Mironu, este o situație care este în evidența  Inspectoratul Școlar Județean. Știu că a fost un mediator școlar până acum doi ani care însă  a fost demis pentru că era agresiv. Eu nu am ce să fac și nici nu am treabă cu ce este la școală. Vom avea săptămâna viitoare o întâlnire cu grupul de lucru și voi pune în discuție situația de la Mironu, voi purta discuții și cu directorul  școlii să văd care este situația, însă pe mine mă depășesc anumite situații mai ales cele legate de investitiţii”, spune Alina Stan.
Situația grea de la Școala Generală cu clasele I-IV din satul  Mironu, comuna Valea Moldovei este de ani buni, însă autoritățile susţin că nu cunosc problema.

Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Focar de oreion la Valea Moldovei. Autorităţile sunt în alertă! | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*