Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Romii din Mironu solicită ajutorul autorităților să-i scape de câinii românilor

tiganiRomii din Mironu, comuna Valea Moldovei, susțin că nu își pot lăsa copiii să meargă la școală din cauza câinilor lăsaţi liberi de la casele românilor.
Ei spun  că aproape la fiecare casă sunt 3-4 câini lăsați în libertate și circulă pe drum nestingheriți. Micuții nu pot merge singuri la ore pentru că le este teamă să nu fie mușcați de patrupede. Pe ulița satului Mironu, în zona de romi e plin de puradei. Țiganii susțin că sunt nevoiți să-și însoțească copiii la școală atât la plecare, cât și la întoarcere.
like-facebookNu a fost niciun copil mușcat de câini pentru că nu îi lăsăm singuri pe drum, dar îl rugăm pe domn primar să facă ceva să ne ajute. La casele de români sunt 3-4 câini și noi nu ne putem certa cu oamenii”, ne-a spus unul dintre țigani.
Plaiu Nuța și Plaiu Gheorghe au împreună 10 copii cu vârste cuprinse între 2 și 27 de ani. Mai au acasă doar patru, restul fiind pe la casele lor.
E destul de greu aici pentru că trebuie duși la școală chiar dacă nu zilnic, dar îi ducem. Nu e vorba doar de mine, ci și de ceilalți de aici care au copii. Unora le place cartea, altora nu însă trebuie să știe să scrie și să citească. Sunt prea mulți câini și copii nu putem să-i lăsăm singuri. Nu este microbuz pentru școală să ni-i ia, este totuși distanță”, ne-a spus Plaiu Gheorghe.

Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Focar de oreion la Valea Moldovei. Autorităţile sunt în alertă! | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*