Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

Socrul lui Traian Băsescu, suceveanul Gheorghe Andruşcă, împlineşte 96 de ani

maria basescu si tatal sauGheorghe Andruşcă, socrul fostului președinte al României, împlinește, vineri, 20 februarie, frumoasa vârstă de 96 de ani. Locotenent-colonel în rezervă sub arma Jandarmeriei, bătrânul, care locuiește într-o casă modestă din Burdujeni-Suceava, a rămas văduv în urmă cu trei  ani. Soția sa, Aurora,  a plecat la Ceruri  pe neașteptate deși era cu 10 ani mai tânără. Cei doi reprezintă un exemplu de iubire și credință. Primul lucru pe care l-a spus soțul ei când a aflat că a ramas singur a fost: “eu ce mă fac fără ea?“. Le are acum alături pe cele două fete – Maria și Stela – crescute și educate cu mare dragoste.
Sentimentul li s-a întors înzecit și din partea nepoților. Cele două fete ale președintelui – Ioana și Elena – și-au petrecut copilăria în  Bucovina, alături de bunici. Cu toții însă revin în fiecare an cu drag pe aceste locuri.
 
like-facebook«Traian, îţi doresc să trăieşti cât trăiesc eu»
 
În urmă cu doi ani, Traian Băsescu, pe atunci președinte al României declara:
„Vreau să ştiţi că frumoasa vârstă pe care am împlinit-o mă plasează, în mintea mea, în rândul oamenilor maturi, şi nu a celor bătrâni. Socrul meu, acum, alaltăieri, când m-a felicitat la telefon, mi-a spus: «Traian, îţi doresc să trăieşti cât trăiesc eu». Ţineţi cont că are 94 de ani şi încă e vânjos. Deci aş mai avea vreo 32 de ani”, a spus Băsescu.
Gheorghe Andrușcă a fost omul de încredere al preotului Bisericii Sfânta Treime, Adrian Pârlac.
Ajuns acum la venerabila vârstă de 96 de ani, el a fost aproape 30 de ani epitrop casier al lâcașului de cult, ducându-și munca la îndeplinire cu brio.
socri basescuGheorghe Andrușcă este tată, bunic și străbunic, fiind iubit de cele două fiice, Maria Băsescu și Stela Derla, de nepoatele de la  București, Elena și Ioana , de nepoatele de la Suceava dar și de strănepoții . Cel care l-a stimat și apreciat încă de pe vremea când a cerut mâna fiicei, Maria este nimeni altul decât Traian Băsescu.  
De altfel,  pe vremea când locuia la Vila Lac 3, Gheorghe și Aurora Andrușcă au fost invitați în câteva rânduri să stea alături de fiica lor, Maria și de ginerele Traian Băsescu pentru că timpul nu le permitea să-I viziteze  destul de des la Suceava. Gheorghe Andrușcă este unul  din cei mai bătrâni veterani ai Jandarmeriei  Suceava. A activat ca  ca jandarm mai bine de trei decenii.
Socrul lui Traian Băsescu  are amintiri dintre cele mai crâncene de  pe front. De fiecare dată îi place să povestească  cum al doilea razboi mondial (1939) l-a prins în Școala de subofiteri jandarmi de la Drăgășani. Deși au trecut zeci de ani de atunci,  bătrânul te uimește  cum își amintește detaliile.  
 “Când a început războiul eram în dormitor și ar fi trebuit să plecăm în permisie. Comandantul școlii nu ne-a mai lăsat și ne-a spus că, din moment în moment, începe războiul, iar el voia să ne aibă sub mână. În ziua de 21 iunie 1941, la ora cinci și jumătate, la aparatul de radio am auzit proclamația generalului Antonescu: “Ostași, treceți Prutul și distrugeți fiara comunistă!”. În acel moment, secretarul Companiei a II-a m-a prins din spate și mi-a spus: “Andrușcă, la magazia de armament!””, rememorează bătrânul.socri basescu2

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*