Conducerea Comsutexin din Șcheia, cea care administra Complexul Comercial Rozita, a fost acționată în instanță pentru daune materiale de zeci de miliarde de lei vechi de patronii a patru firme. Administratorul Comsutexin, Ștefan Corduș, a spus că deocamdată pe rolul instanței au fost intentate patru procese de către patronii a patru firme. Aceștia cer să fie despăgubiți pentru mărfurile care au fost distruse sau arse în incendiul din data de 15 decembrie, care a mistuit întreg complexul comercial. Sumele cerute de cei care depus plângere la Judecătoria Suceava sunt uriașe.
Patronul a două firme, Elimar și Diminol, cer uriașa sumă de 15 miliarde de lei vechi, în timp ce administratorul de la SAVCOM cere peste 8,8 miliarde de lei vechi. Un alt sucevean care deținea spațiu închiriat în incinta complexului a cerut 9 miliarde de lei vechi.
„Cei care se constituie parte vătămată în proces susțin că au avut mărfuri de sume foarte mari, ceea este este sub semnul întrebării. Pe lângă produse alimentare ei îmi susțin că au avut calculatoare, mobilier, camere de luat vederi etc. Sigur că ei au avut drepturi în incinta complexului, dar și obligații pe care nu le-au respectat. De exemplu, au supraînălțat chioşcurile, au făcut improvizații la curentul electric. Eu am purtat discuții cu ei la vremea aceea să demoleze tot ce este ilegal în interior, însă nu au ascultat. Ceea ce cer ei ca daune se bazează pe balanța firmelor, însă ar trebui să își refacă și contabilitatea pentru că știu de unde au luat marfă și vom vedea ce vor decide judecătorii”, a spus Ștefan Corduș.
Trebuie reamintit că imediat după incendiul de la mijlocul lunii decembrie, administratorul Comsutexin SA Șcheia-Suceava, Ștefan Corduş, susținea că are clădirea asigurată pe un milion de lei noi și că nu îi va despăgubi pe cei care aveau standuri în complexul Rozita.
Un puternic incendiu a distrus centrul comercial Rozita din zona industrială Scheia. Peste 140 de standuri comerciale aparţinând mai multor zeci de firme – asociaţii familiale, persoane fizice autorizate sau SRL-uri au fost transformate în tăciune. Spaţiul, într-o suprafaţă totală de aproape 6.000 de metri pătraţi, a devenit în doar 30 de minute de la anunţarea incendiului către ISU Suceava un veritabil infern, din care mai nimeni dintre agenţii economici chiriaşi nu a reuşit să recupereze mărfurile.