Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO! Se lucrează de zor la şcoala din Hânţeşti. Elevii vor învăţa de la toamnă în condiţii mai bune

scoala hantesti2Primarul comunei Hânţeşti, Daniel Olariu, vrea să termine până în septembrie 2015 un nou corp de școală, la standarde europene. Şeful comunei a declarat că  în noul an școlar copiii vor învăța într-o școală la standarde europene  și vor face orele de sport pe un teren modern. În prezent, chiar dacă afară temperaturile sunt scăzute  se lucrează de zor la investiție.
like-facebookAvem în derulare un proiect de reabilitare, modernizare și extindere a Școlii generale  Mihai Halunga. Încă din 2008, au fost alocate fonduri însumând peste  20 miliarde de lei vechi  de către Ministerul Educației, însă au ajuns doar  6,8 miliarde de lei vechi. Lucrările au fost demarate și realizate în proporție de 28 la sută după care acestea au fost sistate din lipsa banilor. În 2013, cele două imobile  a fost preluate de Consiliul local,  iar în 2014 am finalizat în câteva luni doar  unul din corpuri. Este vorba despre cel care datează din 1957 și care necesită lucrări de la structura de rezistență  și pentru care deliberativul local a alocat 4 miliarde de lei vechi”, a spus primarul comunei.
primar hantesti6La Școala Generală „Mihai Halunga”  învață aproximativ 350 de copii, în două schimburi. Dat fiind faptul că investiția pentru corpul rămas neterminat era de anvergură, iar pușculița Primăriei cam goală, administrația locală a depus un proiect în 2014 pentru finanțare de la Guvern prin Ministerul  Dezvoltării Regionale.
De la ministerul respectiv Primăriei i-a fost alocată suma de 5 miliarde de lei vechi  pentru modernizarea școlii, care include inclusiv teren de sport, parc auto pentru profesori și toalete în interiorul clădirii, iar pentru  finalizarea investiției  ar urma să mai fie direcționați aproximativ  14 miliarde lei de lei.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*