Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Cât de bine se trăieşte la Suceava. Vezi cât costă serviciile publice!

strazi suceava masini traficPotrivit unor date publicate de Institutul pentru Politici Publice (IPP), pentru un metru cub de apă potabilă, locuitorii din Suceava scot din buzunar 4,33 de lei, pentru salubrizare trei lei, 185,48 de lei pe gigacalorie, iar iluminatul public costă 13,26 de lei, în timp ce pentru o călătorie cu transportul public, vor scoate din buzunar doi lei.
Sucevenii plătesc apa mai mult decât botoşănenii, care dau doar 3,34 de lei pentru un metru cub de apă potabilă, iar ieşenii doar 3,2 lei. În schimb, la Botoşani, taxa de salubrizare este de 7,12 lei, în timp ce sucevenii plătesc doar 3 lei.

like-facebookPentru căldură, în schimb, sucevenii plătesc 185,48 de lei, dar botoşănenii se încălzesc mai ieftin, respectiv 170 de lei, iar ieşenii plătesc mai scump: 265 de lei. Potrivit Gândul.info, locuitorii din Capitală plătesc cea mai scumpă apă potabilă din România, de trei ori mai mult decât la Piatra Neamţ şi de cinci ori mai mult decât la Târgu Jiu, spre exemplu.

tabelLa Târgovişte, colectarea deşeurilor este de cinci ori mai scumpă decât la Suceava, iar locuitorii din Reşiţa plătesc cel mai mult pentru o gigacalorie – 90 de euro.

Deşi au probleme cu iluminatul public, sucevenii plătesc cel mai mult pentru acest serviciu

Iluminatul public îi costă cel mai mult pe suceveni, reiese din datele IPP. Ei plătesc circa 13 lei pe an şi, paradoxal, au destul de multe probleme. Ei sunt pe locul trei la numărul de sesizări făcute, respectiv 2000 în 2013.

Pe locul doi se află piteştenii, care plătesc anual 6,5 lei pentru iluminatul public. Şi aici numărul de sesizări este destul de ridicat, de 1.587, al şaptelea cel mai mare de la nivel naţional

Locuitorii din Focşani plătesc 5,7 lei pe an pentru lumina de pe străzi, însă doar 71% dintre acestea sunt iluminate.

Pe de altă parte, la Tulcea, unde 86% dintre străzi sunt luminate, costurile sunt de sub un leu pe an de locuitor, respectiv 0,33 lei.

Cei mai mulţumiţi români de serviciile de iluminat public par a fi locuitorii din Ialomiţa care au făcut doar 28 de sesizări în 2013, iar cei mai nemulţumiţi cei din Ploieşti (2.896 de sesizări).


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*