Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Peste 1.000 de bolnavi suceveni s-au tratat în străinătate

tratatCasa de Asigurări de Sănătate  (CAS) Suceava a anunţat că, în 2014, un număr de 1.137 de suceveni au beneficiat de servicii medicale în statele Uniunii Europene. Cele mai multe tratamente au fost făcute în Austria, Belgia, Franţa, Germania, Olanda, Polonia, Grecia, Marea Britanie, Portugalia, Suedia şi Italia. Potrivit CAS, suma decontată a depăşit dublul decontărilor din 2013

like-facebookÎn anul 2014, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava a eliberat 6.425 de carduri europene de asigurări de sănătate. Beneficiarii acestor servicii au fost posesorii cardului european, certificatului provizoriu de înlocuire a acestuia, precum şi cei ai formularelor europene E 106, E 121 şi E 112. Suma decontata de CAS pentru servicii medicale de care au beneficiat asiguraţii români în statele Uniunii Europene s-a ridicat la 11.82 de milioane de lei.

Potrivit legii, persoanele asigurate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate din România au dreptul, în situaţia deplasării pentru şedere temporară într-un stat membru al Uniunii Europene, de cardul european de asigurări sociale de sănătate.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*