Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Avertisment dur pentru primari din partea şefului judeţului. Ar putea fi daţi în judecată. Vezi pentru ce!

cj nechiforPrimăriile sucevene ar putea fi acționate în judecată de Consiliul Județean dacă  nu  își vor plăti contribuțiile la proiectul  “Sistemul de management integrat al deșeurilor”. Șeful adminsitrației județene, Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, că aceasta ar fi singura modalitate prin care ar putea fi recuperați banii  de la administrațiile locale restante. Suma cea mai mare ca restanță este deținută de Primăria Suceava cu 4,5 milioane de lei în timp ce, în total, suma se ridică la 17 milioane de lei.
Potrivit lui Nechifor, acesta este ultimul an în care se mai pot cheltui banii europeni și a dat termen primarilor ca până la sfârșitul anului  să acopere debitele.
like-facebook„Am putea fi declaraţi neeligibili 100% şi să trebuiască să plătim tot proiectul înapoi, către Comisia Europeană, şi ar fi o catastrofă financiară. O altă variantă ar fi să primim corecţii financiare de 25% din valoare,   o sumă uriaşă Și mai este o atreia variantă ar fi să suportăm din bugetul propriu diferenţa de lucrări nedecontate până la 31 decembrie. Din păcate, nu vad decât soluția că rămâne decât soluţia să-i acţionăm în instanţă, dacă nu vor face plata sau dovada bunei intenţii de a plăti, până la un termen rezonabil, septembrie, octombrie -pentru că nu putem aştepta până pe 31 decembrie”, a spus Nechifor
În ședința de vineri, consilierii județeni au aprobat contractarea unei finanțări rambursabile interne în valoare de 20 milioane de lei, cu o maturitate de 10 ani.
Pentru cofinanțarea proiectelor cu finanțare nerambursabilă, aflate în implementare ,și care au termen de finalizare până la sfârșitul anului, este necesară suma de 26.128.587 lei. Ponderea cea mai mare o dețin două proiecte „O cădire pe patrimoniu-muzeu pentru mileniul III și Sistemul de management integrat al deșeurilor în județul Suceava, pentru care necesarul de confințare este de 23.792.854 lei. Având în vedere că veniturile proprii ale Consiliului Județean sunt limitate ,iar conform contractelor de finanțare toate proiectele trebuie terminate până la fiele anului, a fost propusă contractare unei finanțări rambursabile de 20 milioane de lei, pentru asigurarea părții de cofinnașare aferentă celor două proiecte -O cădire pe patrimoniu-muzeu pentru mileniul III-5 milioane de lei și  Sistemul de management integrat al deșeurilor în județul Suceava-15 milioane de lei.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*