Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Avertisment cu substrat dat Rusiei de la granița cu România

ceremonial6Cu ocazia comemorării a 100 de ani de la luptele Regimentului 2 al Brigăzii a II–a, a “Legiunilor poloneze”, în localitatea Cîrlibaba, judeţul Suceava, s-a desfăşurat ceremonialul militar – religios cu depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentul ostaşilor polonezi.

Distinşii oaspeţi au fost primiţi cu pâine şi sare  de tineri îmbrăcați în costume populare tradiționale, iar după acordarea onorului şi salutul Drapelului de Luptă, au fost intonate Imnurile Naţionale ale Poloniei şi României.
like-facebook
Ceremonialul a continuat cu depuneri de coroane şi jerbe de flori, s-a intonat cântecul polonez “I Brigade”, iar ambasadorul Poloniei la Bucureşti a apreciat implicarea Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN” şi a mulţumit comandantului acesteia, generalului de brigadă Ovidiu Uifăleanu. Au mai fost prezente autoritățile locale și deputatul minorității polone Ghervazer Longher .

Activitatea s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare, constituită din militari ai Batalionului 812 Infanterie “Bistriţa”, în ritmurile Muzicii Militare a garnizoanei Bistriţa, şi în aplauzele celor prezenţi.
Evenimentul are însă un substrat și anume acela că România și Polonia colaborează și se vor susține reciproc împotriva atacului din Est.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*