Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Modernizarea aeroportului poate fi gata până în august. Curse externe, la anul

aeroport suceavaAsfaltarea pistei aeroportului de la Salcea va putea fi terminată, conform graficului de execuţie a lucrărilor, la finele lunii mai 2015.

Teoretic, conform graficului, ar trebui reluate lucrările la surpafaţa de mişcare pe data de 15 martie, iar pista va trebui finalizată spre sfârşitul lunii mai”, a precizat şeful unităţii de implementare a proiectului, directorul adjunct Marius Grosu Romaşcu.

like-facebookLucrările la proiectul european de modernizare al aeroportului – care include lărgirea şi prelungirea pistei, o instalaţie de balizaj nouă şi amenajarea pentru un ILS care să ajute aterizarea aeronavelor în condiţii de vizibilitate redusă, reconfigurarea căilor de rulare şi a platformei de îmbarcare, un nou turn de control şi o nouă uzină electrică – au fost adjudicate de firma botoşăneană Tehnic Asist în baza unei licitaţii organizate de Consiliul Judeţean Suceava.

Deşi lucrările executate până acum au fost foarte ample – decaparea vechii piste de 1.800 metri lungime, fundaţie pentru noua pistă de 2.460 de metri lungime, canalizarea de-a lungul noii piste, transportul de materiale şamd – nu sunt atât de costisitoare precum lucrările de asfaltare. De aceea, stadiul financiar al decontărilor este puţin mai mare de a treia parte.

De asemenea la proiectul privind modernizarea aerogării, care se derulează cu fonduri doar de la Consiliul Judeţean Suceava, lucrările sunt într-un stadiu avansat, acestea având ca termen de finalizare luna aprilie 2015.

Directorul aeroportului Ştefan cel Mare Suceava, Ioan Măriuţă, a precizat că va merge în acest an, chiar din primăvară, la diferite târguri pentru a contacta operatori de curse aeriene, iar un exemplu ar fi deplasarea la Aberdeen, Scoţia unde are loc în intervalul 12 – 14 aprilie 2015 târgul ROUTES.

Totodată, compania Tarom şi-a manifestat dorinţa de a relua cursele zilnice de la Suceava spre Bucureşti după ce sunt finalizate lucrările de modernizare.

De asemenea, cei din conducerea aeroportului au precizat că sunt mai mulţi tour-operatori care se interesează de posibilitatea charterelor, la aeroport.

Miza însă o constituie, totuşi, operatorii de zbor şi cu un accent deosebit pe destinaţii externe.
“Doar ca o părere personală, cred că Londra şi Torino ar fi destinaţiile pe care le-ar lua în calcul operatorii. Totuşi, nu exclud şi alte destinaţii cum ar fi Roma. Sunt diverse alte propuneri sau sugestii şi cu privire la destinaţii diferite, ca de exemplu din Spania”, a declarat directorul aeroportului Ştefan cel Mare Suceava, Ioan Măriuţă.

În cazul Spaniei, dacă se vor face curse externe avându-se în vedere cei plecaţi la muncă atunci probabil că destinaţia va fi la Madrid. Dacă se va opta pentru turism, atunci este posibil ca operatorii să opteze pentru alte destinaţii cum ar fi Barcelona. Poate fi la fel de bine stabilit şi curse regulate spre Madrid, iar pe timp de vară curse charter spre Barcelona”, este de părere Marius Grosu Romaşcu.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*