Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Tânăr de 18 ani trimis în judecată după ce a omorât un om cu o armă făcută de el

judecat condamnatUn tânăr de 18 ani, din satul Siliştea, oraşul Liteni, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, în stare de arest preventiv, pentru omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi uz de armă. Săvel- Cătălin Ostăcioaie este acuzat că l-a omorât pe vărul tatălui său, de 47 de ani, după ce s-a certat cu el într-un bar.

like-facebookPotrivit procurorilor, în 2012, individul a revenit acasă din Italia cu un cartuş pentru pistol şi un cartuş pentru o armă de vânătoare, iar în perioada următoare a găsit pe raza oraşului Liteni, în zonele unde se desfăşurau partide de vânătoare, mai multe tuburi goale provenite de la cartuşe trase de vânători. Acesta a luat tuburile şi în şase lunişi-a construit singur o armă cu ajutorul unei ţevi metalice, un arc de la o bicicletă, o bucată de lemn, şuruburi şi piuliţe.

După ce a terminat arma, a folosit cartuşul de vânătoare original pentru a vedea dacă arma funcţionează. Ulterior, într-un alt tub gol de cartuş a introdus fragmente de plub precum şi praful de puşcă de la cartuşul adus din Italia, turnând deasupra ceară topită de la o lumânare. La acest tub a lipit capsa percutantă de la cartuşul pentru pistol. Cu acest cartuş, individul l-a ucis pe Neculai Costache pe 20 noiembrie 2014.
El a recunoscut, de altfel, fapta. Dosarul a fost înaintat, spre soluţionare, Tribunalului Suceava.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Tânăr de 18 ani trimis în judecată după ce a omorât un om cu o armă făcută de el | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*