Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Aparatură veche şi defectă pentru monitorizarea aerului, la Suceava

calitate aerAgenţia pentru Protecţia Mediului Suceava în 2014 își desfășoară activitatea cu echipamente vechi și neperformante. Și calitate aerului ar trebui pusă sub semnul întrebării dacă se ține cont de aparatura tehnică de specialitate cu care lucrează angajații APM. Din motive tehnice, staţia de tip industrial din Burdujeni a fost oprită temporar, încă din ianuarie 2014.
Astfel, probe se iau în 3 din cele 4 staţii de monitorizare din judeţ, aparţinând reţelei naţionale de monitorizare a calităţii aerului, respectiv în cele din Suceava, Siret şi Poiana Stampei. APM Suceava monitorizează, de asemenea, calitatea precipitaţiilor, radioactivitatea mediului, precum şi nivelul zgomotului urban. În 2014, la APM  s-au efectuat şi alte analize de laborator, respectiv pe probe de ape uzate şi subterane, sol, levigate din deşeuri, cât şi la pulberi totale în suspensieAșa arată un raport sinteză privind activitatea desfăşurată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava pe anul trecut.
like-facebookO parte din echipamentele din staţii au fost defecte, unele încă din anii anteriori, aşa încât nu s-au putut realiza capturile de date cerute de Legea nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător la toţi poluanţii şi în toate staţiile de monitorizare”,   susține directorul executiv Vasile Oşean. Mai mult, în niciuna dintre cele 3 staţii de monitorizare din județ,  în 2014 nu s-au înregistrat depăşiri ale valorilor limită prevăzute de Legea 104/2011 pentru protecţia sănătăţii umane la poluanţii monitorizaţi. 
Dacă se ține cont de tehnologia de evaluare de lucru, nu se ştie dacă nu au fost depășiri la anumiți componenți ai aerului. 

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*