Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Prefectul Sucevei, Florin Sinescu, suspectat de procurori că ar fi luat bani de la Săvel Botezatu

prefectul florin sinescuProcurorii  DNA  îl suspectează pe prefectul Sucevei, Florin Sinescu că ar fi luat bani de la fostul primar de Udești, Săvel Botezatu cu care și-ar fi plătit autoturismele pe care și le-a cumpărat de la persoane fizice.
În acest sens, la sediul Direcției Naționale Anticorupție Suceava au fost chemate persoanele implicate în tranzacționarea  mașinilor. Potrivit unor surse, unul din persoanele care a vândut un Chevrolet prefectului județului și care apare scrie pe declarația de avere a soției reprezentantului Guvernului, Angelica Sinescu- șef serviciu la ITM, a fost chemat la DNA să dea cu subsemnatul.
like-facebookLa audieri ar urma să fie chemat și cumnatul lui Sinescu, un preot din Moldovița de la care prefectul ar fi luat bani cu împrumut și nu ar fi luat șpagă de la Săvel Botezatu.
Sinescu a fost numit la conducerea Instituției Prefectului  la mijlocul lunii mai 2012 iar pentru această funcție nu a mai fost organizat concurs, fiind detașat în interes de serviciu pe  perioadă nedeterminată  de la  Serviciul Dezvoltare Economică, Servicii Publice și Autorități Locale.
Potrivit declarației de avere, Florin Sinescu a câștigat anul trecut, suma de 66.341 din salarii  la care se adaugă norma de hrană de 8.760 de lei, titluri executorii-13.126 și activitate procese elecorale-8.140 lei. Soția prefectului ,Angelica Sinescu,fost ofițer credite la bankPost și adusă șefă Seviciu la ITM  imediat după ce soțul acesteia a fost numit prefect, a cîștigat în 2014 suma  de 38.640 de lei.
Sinescu  are două  credite la Bankpost, unul în  valută-50.000 de euro și  unul în lei -36.000  lei la care se adaugă un card de debit de 3.000 de lei și unul de credit de 10.000 de lei.
Sinescu este proprietarul unui Mercedes A-Class. În declarația de avere apar încă două autoturime care ar fi fost achiziționate  de la Jucan Radu și Adomniței Radu Ioan, un autoturism Audi A4 cu suma de 7.000 de euro și un autoturism Seat Arosa cu suma de 120O lei. Potrivit declarației de avere a soției prefectului față de cele două autoturisme mai  apare un altul, un Chevrolet Kalos contra sumei de 3.000 de lei.

Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Prefectul Sucevei, ridicat de procurorii DNA şi dus la audieri | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*