Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Ionuț Vartic, reţinut de DNA, unul dintre cei mai longevivi șefi de la conducerea Gărzii Financiare Suceava

ionut varticInspectorul șef  al Direcției Regionale  Antifraudă Suceava, Ionuț Vartic, a fost unul din personajele care au activat în cadrul finanțiștilor suceveni mai bine de zece ani. El  a fost  promovat și susținut la acea vreme de partidul de guvernământ  încă din anul 2005 la conducerea Gărzii  Financiare Suceava și  până la începutul anului 2013, când a avut loc înființarea Direcției Generale Antifraudă și reorganizarea structurilor de la nivelul Direcțiilor Finanțelor Publice.
like-facebookDoar în 2009,  în urma reorganizării finanțelor, Ionuț Vartic  a trecut,  pentru doar câteva săptămâni, în postura de director coordonator adjunct. Deși nu a reușit să treacă de concursul organizat pentru un post la conducerea uneia dintre Direcțiile Regionale Antifraudă, de la sfârșitul anului 2013 , fostul comisar șef  a ajuns la conducerea Direcției Regionale Antifraudă Suceava.

Ionuţ Vartic a intrat, în  luna februarie 2013, în  atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Această instituţie a demarat la sfârşitul anului 2012 verificările în cazul şefului Gărzii Financiare Suceava, solicitând situaţia tuturor veniturilor nete, pe categorii de venituri, pe care le-a realizat Ionuţ Vartic. De asemenea, Agenţia Naţională de Integritate a verificat toate declaraţiile şi fişele fiscale pe care Ionuţ Vartic le-a depus în ultimii ani. În  cazul comisarului-şef al Gărzii Financiare Suceava s-ar fi avut  în vedere verificarea respectării regimului juridic al incompatibilităţilor.
Trebuie spus că Agenţia Naţională de Integritate are competenţe în evaluarea declaraţiilor de avere, a datelor şi a informaţiilor privind averea, precum şi a modificărilor patrimoniale care intervin, a incompatibilităţilor şi a conflictelor de interese potenţiale în care pot să intervină anumite persoane pe perioada îndeplinirii unor funcţii şi demnităţi publice.
De precizat că în cazul şefului Gărzii Financiare Suceava, verificările Agenţiei Naţionale de Integritate au fost  făcute începând din anul 2008 şi până în 2013. Ionuţ Vartic, și soțul președintei organizației județene a UNPR  Suceava,  declarat respins la concurs a ajuns șef la Antifraudă printr-o manevră politică.
 Ei dețin și un luxos local în centrul Sucevei, Salzburg, iar soția lui Ionuț Vartic este și șefă la Registrul Comerțului Suceava.
Vartic  este unul din cei şase şefi de serviciu ai Direcţiei Regionale Antifraudă Suceava. Inspectorul general adjunct al Direcţiei Antifraudă Suceava, Cosmin Georgescu  la acea dată la conducerea acestei structuri declara  că nu cunoaşte modul în care Ionuţ Vartic a fost reintegrat în structurile ANAF, dar ceea ce ştie cu certitudine este că el a venit pe funcţia de şef serviciu al structurii regionale cu reşedinţa la Suceava prin transfer de la ANAF central.
“Angajările nu se fac la Suceava, ci la ANAF Bucureşti. Domnul Ionuţ Vartic a venit prin transfer, ca şef de serviciu, de la ANAF Bucureşti”,  explica  inspectorul general adjunct de atunci,  Cosmin Georgescu.
Mişcarea produsă la nivelul conducerii Direcţiei Regionale Antifraudă Suceava era oarecum surprinzătoare, după ce fostul şef al defunctei Gărzi Financiare Suceava, Ionuţ Vartic a fost declarat respins la interviul din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor de inspectori antifraudă organizat de ANAF la sfârşitul lunii octombrie a.c. unde el candidase pentru un post de inspector superior ceea ce, potrivit regulii chiar de el anunţate, ar fi trebuit să însemne şi în ceea ce îl priveşte, pierderea locului de muncă. Ceea ce s-a şi întâmplat de altfel cu alţi comisari financiari care au participat la concursul organizat pentru intrarea în structurile antifraudă dar nu l-au luat.
Ionuț  Vartic a participat la concursul din octombrie unde a  obţinut cea mai mare notă la proba scrisă – 9,25, dar  a fost declarat respins la cea de-a doua probă – interviul din cadrul acelui concurs.
Între timp, președintele organizației județene a PSD, Cătălin Nechifor, a fost nașul de botez al celui de-al doilea copil al familiei Vartic.



 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Inspectorul şef de la Antifraudă Suceava şi-a pierdut funcţia | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*