Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

Fost poliţist condamnat pentru fapte de corupţie

politist_arestatUn fost poliţist a fost condamnat, joi, de magistraţii Curţii de Apel Suceava după ce a încercat să ascundă urmele unui accident. Este vorba de Petru Pîslariu, fost subofiţer la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava găsit vinovat de săvârşirea a şase infracţiuni: abuz în serviciu, instigare la fals în declaraţii, participaţie proprie la fals intelectual, fals intelectual, sustragere sau distrugere de înscrisuri, favorizarea infractorului.

like-facebookAcesta a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare după ce, în calitate de agent-şef principal la Postul de poliţie Arbore, a încercat să ascundă adevărul despre un accident produs de un şofer care nu avea permis de conducere.

Şoferul a intrat cu maşina într-un stâlp de susţinere a reţelei electrice pe raza comunei Arbore.

Poliţistul Pîslariu este acuzat că a instigat o altă persoană să declare în fals că se afla la volan, după care a determinat o colegă de serviciu, poliţistă tot la postul din Arbore, să completeze în mod fals procesul verbal de contravenţie pe numele respectivei persoanei şi nu al adevăratului contravenient, pe care astfel l-a scăpat de dosar penal pentru conducere fără permis a unui autovehicul pe drumurile publice.

Pentru a acoperi toate urmele, agentul Pîslariu a făcut pierdută şi declaraţia unui martor luată chiar în ziua comiterii respectivului eveniment rutier.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Fost poliţist condamnat pentru fapte de corupţie | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*