Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Percheziţii acasă la o cunoscută prezentatoare din Suceava. Soţul său, vizat de DNA

anca lunguProcurorii DNA fac, luni, 18 percheziţii în Bucureşti şi patru judeţe, la sediile mai multor firme şi la persoane suspectate de fapte de corupţie, în dosarul “Gala Bute”, scrie Click. Printre locuinţele percheziţionate se află şi cea a lui Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea. Ştefan Lungu, soţul prezentatoarei Tv Anca Lungu, din Suceava, urmează să fie audiat de DNA.

like-facebookPotrivit Mediafax, în dosarul “Gala Bute” sunt noi infracţiuni de corupţie care vizează foşti angajaţi ai Ministerului Dezvoltării din perioada în care instituţia a fost condusă de Elena Udrea. Anchetatorii suspectează că s-ar fi fraudat fondurile Ministerului Dezvoltării, în perioada mandatului Elenei Udrea, pentru a fi trecute în patrimoniul lui Rudel Obreja şi pentru ca acesta să obţină un credit de la BRD.

Omul de afaceri Adrian Gărdean, care controlează SC Termogaz Company SA, este suspectat că a transferat în contul SC Europlus Computers SRL sumele de 900.000 de lei, la 28 decembrie 2011 şi 2,1 milioane de lei, la 29 decembrie 2011.

Pentru a justifica aceste plăţi, între cele două societăţi comerciale s-a încheiat un contract de publicitate având ca obiect prestarea de servicii cu ocazia galelor de box ce urmau să fie organizate de Obreja Rudel”, se arată în documentele citate.

DNA arată, într-un comunicat de presă, că în această cauză se fac cercetări care vizează săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, în cadrul unor proceduri de achiziţie, prin programe finanţate din fonduri publice şi din fonduri europene.

Ştefan Lungu a primit 700.000 lei de la Termogaz Company SA

Potrivit România TV, Ştefan Lungu a primit, în anul 2010, în mai multe tranşe, suma de aproximativ 700.000 de lei de la societatea Termogaz Company SA, pentru a-şi folosi influenţa faţă de angajaţi din cadrul ministerului, în vederea efectuării plăţilor prin care erau finanţate contractele de lucrări publice, potrivit unor surse judiciare.

Pentru a ascunde natura plăţilor efectuate de Termogaz Company SA au fost întocmite mai multe contracte fictive de achiziţie, prin interpunerea S.C. Last Time Studio S.R.L. Câmpina (societate controlată de Lungu Ştefan şi unde calitatea de asociat şi administrator aparţinea la acel moment mamei sale Lungu Elena ) în raporturile dintre Termogaz Company şi furnizorii obişnuiţi ai acestei societăţi.

Banii ar fi fost livraţi în mai multe tranşe, iar pentru a ascunde natura acestor plăţi, au fost întocmite mai multe contracte fictive de achiziţie, mai menţionează sursa citată.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*