Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

Vezi în ce stadiu sunt lucrările la Aeroportul Suceava!

turnul de control aeroportDirectorul Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava, Ioan Măriuţa, a declarat că mare parte dintre lucrările la noua pistă, la noul turn de control şi la noua uzină electrică au fost executate, iar în prezent se pregătește terenul pentru amenajarea noii platforme şi a căilor de rulare.

În prezent, s-au efectuat 37,11% din lucrările cuprinse în proiectul de modernizare a aeroportului, fiind achitată o sumă de 39 de milioane de lei firmei de construcţii.

like-facebookÎncepând cu data de 1 februarie 2015, va începe instalarea aparaturii în interiorul turnului de control, care va fi finalizat în luna aprilie 2015, iar uzina electrică a fost ridicată şi urmează să fie conectat noul sistem de navigaţie (ILS), care va fi instalat de Romatsa începând cu luna februarie 2015. Totodată, directorul aeroportului Ştefan cel Mare Suceava, Ioan Măriuţă, a precizat că în următoarele două luni se vor finaliza: pista de aterizare, căile de rulare şi platforma, care va avea o suprafaţă de circa trei ori mai mare decât cea veche.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Suceava, directorul Aeroportului „Ştefan cel Mare”, Ioan Măriuţă, a mai menţionat că în luna aprilie va fi finalizată şi modernizarea integrală a clădirii Aerogării, iar în luna iulie vor fi efectuate lucrările la balizaj, marcaje şi semnalizări, astfel încât în 31 iulie întreaga investiţie să fie finalizată. Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava a fost închis pentru modernizare începând din 13 ianuarie 2014, lucrările fiind realizate printr-un proiect de 105 milioane lei din fonduri europene. Lucrările de modernizare la aeroport sunt realizate prin trei proiecte, unul finanţat de Romatsa, care instalează aparatura de control şi trafic aerian, unul de modernizare a pistei şi a sistemului de balizaj, finanţat de Uniunea Europeană şi un proiect de modernizare a aerogării, cu fondurile Consiliului Judeţean Suceava. Prin proiectul cu finanţare europeană asigurat prin POS –Transporturi se modernizează pista de rulare, balizajul, se construieşte un nou turn de control şi se pregăteşte terenul în vederea amplasării sistemului de navigaţie.
Noile sisteme de navigaţie vor fi montate până în luna mai 2015, după care acestea vor fi calibrate astfel încât din august să se poată opera pe aeroport.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*