Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

FOTO Discuţii eşuate! Greva minerilor suceveni continuă

mineri1Minerii de la Exploatarea Minieră Crucea s-au aflat, joi, pentru a patra zi în grevă la suprafață. Ei au refuzat să coboare în subteran. Discuțiile la care au participat directorul Companiei Naționale a Uraniului, Ioan Moraru, prefectul Sucevei, Florin Sinescu, s-au soldat cu eșec. Ei refuză să intre în subteran, cer demsia lui Moraru și șefului Sucursalei, Sorin Proboteanu.
Ortacii cereau și demisia liderilor de sindicat, iar o parte și-au dat demsia, cel puțin verbal. Este vorba de liderii de sindicat care reprezintă minerii din Crucea și Botușanu.
mineri2Vineri, la ora 10.00, este așteptat la Crucea ministrul Energiei și IMM-urilor, Andrei Gerea, care urmează să poarte discuții cu ortacii.
Minerii au întrerupt lucrul luni dimineaţă, la ora 7.30, nemulțumiți  că salariile pe decembrie nu au fost plătite integral cu un minus de 500 de lei. Ei susțin că  liderii de sindicat nu le reprezintă interesele şi încercat să discute cu conducerea unităţii.
Într-un document  semnată de directorul CNU, Ioan Moraru, directorul Sucursalei Suceava a companiei, Constantin Proboteanu, şi liderul sindical Mugurel Huţuleac, afișată  pe uşa sediului administrativ, aceștia susțin că vor fi patru clase de salarizare pentru subteran, în baza contractului colectiv de muncă, iar în ceea ce priveşte solicitarea de acordare a cinci salarii medii pe companie la ieşirea la pensie, CNU merge acordarea de  trei salarii de încadrare.mineri3
like-facebookBaza de calcul a pensiilor va fi modificată odatu modifcarea Legii pensiilor, majorarea de la 10 la 14 lei a alocaţiei de hrană, se va face în baza contractului colectiv de muncă, acordarea de bilete de tratament, se va putea face doar prin modificarea legislaţiei,în ce privește  prime de 800 de lei de Ziua Minerului, de Paşte şi de Crăciun, se acordă sume între 300 şi 500 de lei pentru fiecare din cele trei sărbători”, se arată în documentul semnat de conducerea CNU. Cât privește acordarea drepturilor salariale convenite şi neplătite, aceasta arată că a fost eroare care urmează să fie corectată. 
mineri

Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. negrea says:

    Alocatia de hrana se concretizeaza in alimente -carne congelata. De ce nu se dau tichete in valoarea care trebuie, ca sa poti cumpara mancare proaspata.Este firma MATRA de ani de zile care aduce carne congelata. Doar astfel de carne ne dau. De ce nu am putea lua carne proaspata de la magazine.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*