Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

Doi tineri, autorii mai multor furturi din case din comuna Moara

politie scandal barDoi tineri au fost identificaţi de poliţişti ca fiind autorii mai multor furturi, dar şi tentative de furt în comuna Moara. Prejudiciul este de peste 25.000 lei. Pe 14 ianuarie, au pătruns prin efracţie în casa unei femei de 29 ani, plecată la muncă în străinătate. Au spart un geam de la o ușă tip termopan de pe terasa casei și au pătruns în living.

În urma investigațiilor efectuate a rezultat că din imobil nu au fost sustrase bunuri sau valori datorită sistemului de alarmă sonor care s-a activat în interior, producând un zgomot foarte puternic.

like-facebookPe 26 ianuarie, agenţii Postului de Poliţie Moara au fost sesizați cu privire la faptul că în perioada 24-26.01.2015, persoane necunoscute au pătruns în casa lui Gheorghe P., de 43 de ani, din localitate, spărgând un geam de la bucătăria imobilului. Din bucătărie, persoanele necunoscute au pătruns în dormitor prin forțarea ușii, de unde au sustras un televizor. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că din podul casei au fost sustrase un rotopercutor și o drujbă. Cei doi au pătruns, de asemenea, în  două imobile aflate în aceeaşi curte, care aparţin lui Constantin I. de 45 ani, din  comuna Moara, satul Moara Nică, de unde au sustras mai multe bunuri. Cei doi au mai săvârşit şi alte furturi, iar având în vedere activitatea infracţională şi furturile săvârşite în special din casele în construcţie sau a căror proprietari sunt plecaţi în străinătate, poliţiştii au dispus măsuri specifice şi au intensificat activităţile în aceste cauze înregistrate cu autori necunoscuţi. În baza datelor rezultate în urma cercetărilor şi având în vedere probatoriul administrat, joi, au fost identificate persoanele bănuite de comiterea celor două furturi şi două tentative de furt pe raza comunei Şcheia în luna ianuarie 2015 ca fiind  Vasile Ş. de 27 ani şi Petru M., de 18 ani, ambii din localitate.

Totodată, au fost recuperate o parte din bunurile sustrase în urma săvârşirii celor 4 infracţiuni, din posesia autorilor şi de la persoanele la care au fost înstrăinate, acestea având o valoare de circa 5.000 lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de furt calificat şi  două infracţiuni de tentativă la furt calificat, de către poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Moara şi Postului de Poliţie Moara, cu sprijinul Biroului de Investigaţii Criminale Suceava, pentru probarea întregii activităţi infracţionale, urmând să se dispună procedural”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*