Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Anul acesta, vor fi înfiinţate mai multe echipaje de intervenţie montană

prefectura5Bilanţul Serviciilor de urgenţă a fost prezentat, miercuri, de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI, Raed Arafat, în cadrul unei videoconferinţe. Județul Suceava a fost reprezentat de prefectul județului, Florin Sinescu. Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, și ceilalți membri ai Comisiei de Apărare împotriva Dezastrelor și șefii instituțiilor deconcetrate din județ.
like-facebookLa nivel naţional, peste patru milioane de români au beneficiat, anul trecut, de intervenţia echipajelor de urgenţă. Intervenţiile în situaţii de urgenţă s-au dublat anul trecut pe anumite sectoare, în special cele pe calea aerului, care au fost cu 110% mai multe faţă de 2013.
prefecturaAu crescut şi celelalte tipuri de intervenţii, majoritatea fiind ale SMURD.
În acelaşi timp, există un deficit de personal de peste 500 de posturi la nivel naţional.
Raed Arafat a mai anunţat, miercuri, că intervenţia specializată a echipajelor de urgenţă se va diversifica anul acesta. Vor fi înfiinţate mai multe echipaje de intervenţie montană . În plus, au început antrenamentele pentru intervenţia direct din elicopter a personalului medical în zonele greu accesibile sau în condiţii meteo nefavorabile, prin intermediul unor trolii. Prefectul județului, Florin Sinescu, a adus la cunoștința Comisiei Județene a Comisiei de Apărare împotriva Dezastrelor situația de la Hârtop unde o stîncă amenința să de disloce și să pună în pericol cinci  case.
De două zile, cadre ISU s-au aflat la fața locului pentru îndepărtarea pericolului. Astăzi, situația va fi finalizată în totalitate în sensul că piatra va fi sfărâmată bucată cu bucată”,  a spus Sinescu.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*