Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Şeful UPU Suceava susţine că este nevoie de investiţii în aparatură medicală la Urgenţe

carlanUnitațea  de Primire a  Urgențelor(UPU)  a Spitalului Județean Sf Ioan cel Nou din  Suceava va fi extinsă,  însă are nevoie și de aparatură și echipamente medicale performante. Declarația  a fost făcută, marţi, de șeful UPU, medicul Liviu Cârlan, care a   amintit   că investițiile de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean se ridică la 4,5 milioane de lei, din care 2,5 milioane vor fi alocate de Primăria suceveană, iar restul urmează să fie  repartizați de Consiliul Județean și de Ministerul Sănătății.
like-facebookCârlan a spus că suprafața va ajunge la 1800 metri pătrați, fiind similară unu proiect similar pus în practică la  UPU Spitalul Județean dinTârgu Mureș.
El a mai afirmat că Unitatea de Primire a Urgențelor are nevoie de aparatură și echipamente medicale  pentru a nu se pierde timp și a putea fi salvate viețile oamenilor.
 „După realizarea acestei extinderi , am prevăzut, în această extindere, un spaţiu special destinat radiologiei imagistice, în care va exista un computer tomograf și să fie de înaltă performanță, deoarece ne-ar ajuta foarte mult în preluarea şi efectuarea imediată a acestei examinări. Mai este un tomograf în spital la un nivel superior dar avându-l am câștiga mult timp și ar fi mult mai util atât pentru pacienți cât și pentru medici . De asemenea, un  aparat de radiologie  cu efectuarea unui segment de radiografii, digital, cu o imagine  care poată fi transmisă online  de la UPU la Secția de Radiologie  ,ceea ce ar duce odată la cheltuieli mai mici, actualmente se face un film, luat de infirmieră, dus la medic etc.. O altă investiție ar fi ecograf performant,  cel pe care îl avem, cel achiziţionat prin Banca Mondială, dar deja are 7-8 ani de zile. Dorim şi o linie de video-endoscopie digestivă, echipamente pentru intubaţii, ventilatoare, monitoare EKG, electrocardiografe, brancarde hidraulice, masă ginecologică, masă de operaţii pentru mici intervenţii”, a spus șeful UPU.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*