Duminică 12 Mai 2024, Actualizat acum 132 zile 12:00 am

Pericol! Mai multe persoane evacuate din case din cauza unui bloc de piatră

prabusireAutorităţile din localitatea Hârtop sunt în alertă. Un număr de şapte  persoane au fost evacuate, luni seară, după ce un bloc din piatră este la un pas să se desprindă de pe un deal și există riscul să se prăbușescă peste case.
Potrivit primarului Toader  Grădinaru, din cauza precipitațiilor, a fenomenului de îngheț-dezgheț, dealul, care este nisipos, a făcut ca blocul de piatră să alunece ușor și să se desprindă.
like-facebookLuni seară, pentru a evita o tragedie, persoanele care locuiesc în cele patru case din deal au fost evacuate.

„Acestea vor dormi la rude urmând să luăm măsurile ce se cuvin.Vom discuta și cu cei de la ISU și de la Prefectură și decidem ce facem”,  a spus primarul.

Comisia Locală a Dezastrelor din cadrul Primăriei a decis evacuarea celor șapte persoane pentru a nu se întâmpla vreun incident dramatic. Stânca, de formă aproximativ sferică şi cu un diametru de circa patru metri, se află pe un deal cu o pantă de 45 de grade, iar distanţa până la locuinţe este de aproximativ 150 de metri.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*