Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Pentru prima dată, Salcea a primit bani de la bugetul de stat ca pentru un oraş. Ilie Lungu: „Până acum, primeam cât o comună”

Ilie-Lungu-SalceaPrimarul orașului Salcea, Ilie Lungu, susţine că este pentru prima oară când Primăria pe care o conduce primește bani de la bugetul de stat luându-se în calcul statul de mediu urban. El a precizat că atunci când comuna Salcea a fost transformată în oraș, printr-un așa zis referendum, a fost făcută la „presiunea guvernării de atunci”,  fiind ademeniți cu bani pentru investiții.
like-facebookRomânia negocia cu Uniunea Europeană și unul dintre criterii era acela ca să ai peste 50 la sută din populație în mediul urban.Ni  s-a promis că dacă referendumurile vor trece și vom ajunge din comune în orașe,  vom primi bani pentru investiții. Banii nu au mai venit, noi ne-am transformat în orașeși acum dacăau venit  ceva bani de la Guvern mai mulți, în cazul orașelor mici, cred că sunt bineveniți. Fiecae din cei aleși trebuie să facem pentru comunitate ,sunt  foarte  multe lucruri pe care trebuie să le îndreptăm și foarte multe lucrări de infrastructură pe care trebuie să le promovăm și să le facem pentru a aduce  cât de cât locaiatatea la statul de oraș”, ne-a spus edilul orașului.
Domnia sa a mai afirmat că nu regretă că  a ajuns comuna cu statut de oraș și nu au fost presiuni din partea  populației să revină la forma de administrare inițială.
Cert este că au crescut inițial taxele și impozitele în primă fază,  însă   nu le-am majorat decât odată la 3  ani, așa  cum prevede Codul Fiscal. Am lăsat ca acele taxe să fie suportabile de locuitori. Până acum am primit bani de la bugetul Consiliului Județean sau de la bugetul de stat  exact cât primea o comună și să nu uităm că  orașele mici  fiind  exceptate și de la anumite programe cu finanțare europeană”, a conchis Ilie Lungu.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*