Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Lemn în valoare de peste 16.000 de lei confiscat de poliţişti

padure taiata, lemnPoliţiştii din Vama şi cei din Breaza şi Fundu Moldovei au confiscat, vineri, lemn în valoare de peste 16.000 de lei. Poliţişti din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, au oprit pentru control pe DJ 176, pe raza comunei Vatra Moldoviței, autocamionul condus de un bărbat de 46 ani, localnic, care transporta material lemnos și care, a declarat faptul că nu deține documente legale de transport, întrucât a încărcat lemnul de pe raza comunei Moldovița, de la persoane de la care l-a achiziționat și pe care nu le cunoaște.

Conducătorul auto a fost condus la sediul Ocolului Silvic Vama, unde s-a efectuat inventarierea materialului lemnos de către personalul silvic, rezultând cantitatea de 13,17 m.c. lemn rotund rășinoase, în valoare de aproximativ 4.200 lei.

Materialul lemnos a fost confiscat, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr.171/2010 cu amendă în cuantum de 2.000 lei.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Posturilor de poliţie Breaza şi Fundu Moldovei, au oprit pentru control pe DJ 175, pe raza comunei Fundu Moldovei, autocamionul cu remorcă, condus de un bărbat de 34 de ani, localnic, care transporta material lemnos.

În urma controlului documentelor, conducătorul auto, nu a prezentat avizul de însoţire primar pentru materialul lemnos transportat, iar după ce a fost verificat în baza de date, s-a constatat că nu avea generat codul unic ”SUMAL”.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că materialul lemnos aparţine unei societăți comerciale, administrată de o femeie din municipiul C-lung Moldovenesc, care a prezentat două avize de însoţire primare, pe care nu era înscris codul unic. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr.171/2010, cu amendă în cuantum de 2.000 lei, iar materialul lemnos în cantitate de 37,69 m.c.  și valoare de 12.000 lei, a fost predat în custodia organelor silvice.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*