Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Gura Humorului, în Top 10 oraşe mici din România în care merită să te muţi

voronetRealitatea.net a prezentat o colecţie a celor mai frumoase mici din România şi a făcut un top 10 al acestora.
Propunerile cititorilor au fost: Sighişoara, Piatra Neamţ,  Breaza (Valea Prahovei), Blaj, Turda, Orşova, Gura Humorului, Alba Iulia, Cetatea Sucidava, din oraşul oltean Corabia.

Ţinând cont de propunerile cititorilor, dar şi de alte criterii, am întocmit un top al celor mai frumoase oraşe mici din România. Pe lângă imagini, veţi descoperi, pentru fiecare dintre aceste oraşe, câte trei curiozităţi care nouă ni s-au părut fascinante”, potrivit Realitatea.net.

like-facebookPrintre cele zece oraşe se află şi Gura Humorului. Liniştitul oraş din Bucovina de sud este locuit de aproximativ 13.000 de oameni. Foarte aproape de oraşul-staţiune se află vestita mănăstire Voroneţ.

  1. În 2005, oraşul a fost declarat „staţiune turistică de interes naţional”. Ca urmarea a acestei catalogări, oraşul a primit o finanţare de 8,9 milioane euro, prin programul PHARE al UE. A fost amenajată rapid o pârtie de schi, „Şoimul”, lungă de 1,35 kilometri, dotată cu nocturnă şi instalaţie de produs zăpadă. Pârtia a fost inaugurată în ianuarie 2010.
  2. În zona „Ariniş” se află o piscină acoperită, de dimensiuni olimpice. Tot aici au fost construite opt terenuri de sport, dar şi un patinoar artificial.
  3. Amatorii de drumeţii cu rulota au la dispoziţie un loc special de campare, pe malul drept al râului Moldova.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*