Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

150 de chioşcuri din bazar vor fi mutate. Vezi de ce!

bazarConsiliul Local Suceava ar putea aproba 100.000 de lei pentru amenajări şi dotări minime pe linie de prevenire şi stingere a incendiilor în Complexul comercial „Bazar”. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că,  la sfârșitul anului trecut,
 în urma unui control efectuat de Compartimentul Inspecție al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, a fost amendat cu 2.500 de lei de lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina”. Aceeași sancțiune a  primit și Gelu Greceanu, directorul Direcţiei Administraţiei Pieţelor. Cei doi au primit amenda în calitate de reprezentanți ai administrației locale. Edilul susține că trebuie create căi de acces pentru intervenții în caz de incendii și că legea trebuie respectată.
like-facebookAm avut controale în urma cărora am primit amenzi, pe linie de Primărie, şi eu şi directorul de la Administraţia Pieţelor, domnul Gelu Greceanu. Este o realitate, nu am pus în aplicarea cele stabilite în domeniul PSI, în Bazar”,a spus Lungu.
Pentru realizarea unor căi  de acces pentru autospecialele de intervenţie ale pompierilor, în Bazarul din Lunca Sucevei trebuie făcute modificări, în sensul că ar trebui  mutate aproximativ 150 din cele peste 2.000 de chioşcuri. Edilul Sucevei face apel la cei care dețin chioșcuri în bazar, fără a apela la interpuși pentru apela la eludarea legislației. Lungu susține că trebuie luate măsuri astfel încât în cazul unui eventual incendiu pompierii să poată interveni. El a mai dat drept exemplu și dezastrul de la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și  la Seminarul teologic, din apropierea Mănăstirii Sf Ioan cel Nou din Suceava .
,,Cred că trebuie să aplicăm acest plan. Legea aşa prevede, motiv pentru care nu vom manifesta niciun fel de clemenţă. Fac un apel la cei din Bazar să nu vină pe la uşi, pe la audienţă, pe la mine şi nici în altă parte, pentru că nu îi putem ajuta”, a afirmat  Lungu.
În luna ianuarie 2009, un puternic incendiu a izbucnit în Bazarul din Lunca Sucevei, fiind aproape 100 de  chioșcuri din care 38 erau conectate legal la reţeaua de alimentare cu energie electrică, restul având făcute improvizaţii. Potrivit ISU, cel mai probabil incendiul a izbucnit de la supraîncălzirea  provocată de un aparat electric uitat în priză peste noapte și care a dus la aprinderea mărfurilor . CL a sprijinit financiar cu câte 5.000 de lei fiecare bazarist al cărui chioșc a fost distrus de incendiu.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*