Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

O mină din Suceava se închide. Operaţiunea costă un munte de bani

mina lesul ursului suceavaAutorităţile au declanşat procedurile de închidere a unei mine din judeţul Suceava. Este vorba de mina de cupru Leşu Ursului din Broşteni, care a aparţinut Companiei Naţionale a Metalelor Preţioase şi Neferoase- Remin Baia Mare, dar care este administrată, acum, de societatea comercială Conversmin SA Bucureşti.

Mina Leşu Ursului – Uzina de Preparare Tarniţa (construită pe teritoriul comunei Ostra) a fost una dintre cele mai mari din Suceava, în ea lucrând, în perioada 1965- 2006 nu mai puţin de 45.000 de oameni.

like-facebookÎn 1984, aceasta produce un milion de tone de minereu de cupru. Pentru a asigura cazare pentru miile de muncitori pe care mina îi avea, administraţia de atunci a construit acolo nu mai puţin de 1.000 de apartamente şi cămine de nefamiliştri, care, în prezent, nu sunt decât nişte ruine.

Mina a fost închisă în decembrie 2006, ca urmare a neprofitabilităţii acesteia,iar acum Conversmin alocă nu mai puţin de şapte milioane de euro, adică 28,7 milioane de lei, fără TVA, pentru închidere şi ecologizare.

Procedurile de stabilire a firmei care urmează să se ocupe de închiderea marii exploataţii miniere vor începe pe 2 februarie 2015, iar termenul de finalizare a lucrării este de 21 de luni de la data adjudecării contractului.

 


Loading...

loading...

2 Comentarii

  1. ion says:

    ce ati facut cu iliescu facem si acum

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*